Prima pagină » Actualitate » În Marea Britanie, angajatorii ar trebui să înlocuiască termenul „mamă” cu „persoană care a născut”, spune organizația Stonewall

În Marea Britanie, angajatorii ar trebui să înlocuiască termenul „mamă” cu „persoană care a născut”, spune organizația Stonewall

În Marea Britanie, angajatorii ar trebui să înlocuiască termenul „mamă” cu „persoană care a născut”, spune organizația Stonewall

Organizația caritabilă LGBT + Stonewall îndeamnă organizațiile să renunțe la cuvântul „mamă” și să-l înlocuiască cu „părinte care a născut”.

Organizația de caritate publică  îi sfătuiește pe angajatorii care doresc să își crească indicele din clasamentul de egalitate la locul de muncă să elimine toate stereotipurile de gen. Organizațiile pot plăti aproximativ 2.500 de lire sterline pe an pentru a se înscrie la schema de diversitate a Stonewall. Ei spun că trebuie să le permită celor care se autoidentifică ca femeie să folosească toaletele și vestiarele pentru femei.

Ministrul Egalității, Liz Truss, le-a transmis oficialilor că nu ar trebui să plătească 2.500 de lire sterline pe an pentru a deveni campioni ai diversității Stonewall, potrivit express.co.uk.

Influența sa crescândă a deranjat unele activiste  pentru drepturile femeilor care cer o anchetă publică completă.

Documente obținute de The Telegraph conțin avertizări care susțin că organizația caritabilă LGBT+ „denaturează” legile privind egalitatea atunci când consiliază departamentele guvernamentale, consiliile, forțele de ordine și o serie de companii private.

Văzut de Daily Telegraph, acesta include sfaturi adresate poliției din Merseyside pentru a înlocui termenul „mamă” cu „angajat însărcinat”.

Un sfat similar a fost dat Universității din Edinburgh. Stonewall a îndemnat să folosească un „termen neutru din punct de vedere al genului, cum ar fi„ părinții care au născut”.

Guvernul galez, care apare pe locul nouă pe listă, a eliminat termenul de mamă din politica sa de maternitate în 2019 iar termenul de tată apare o singură dată.

Organizația de caritate sfătuiește organizațiile să utilizeze „un limbaj neutru din punct de vedere al genului” și permite angajaților să folosească pronumele Mx, pentru a se clasa mai sus pe indicele său de egalitate la locul de muncă.

De asemenea, solicită „un angajament formal de a introduce facilități neutre din punct de vedere al genului”.

Ultimul punct se bazează pe principiul autoidentificării, unde revine fiecărei persoane să declare dacă sunt bărbați sau femei.

O investigație efectuată de The Telegraph relevă pentru prima dată procesul de depunere a cererilor și amploarea îndrumărilor oferite de organizație angajatorilor care doresc să facă parte din lista Stonewell.

Angajatorii sunt îndemnați să adauge pronume de gen la toate semnăturile de e-mail și chiar să organizeze o „campanie de curățenie”.  Schema oferă îndrumări și instruire cu privire la modalitatea prin care poți fi mai incluziv și oferă avantaje, inclusiv o revizuire gratuită a tuturor politicilor de resurse umane. Dar experții legali i-au avertizat pe cei 850 de angajatori care au semnat că organizația caritabilă „denaturează” legea egalității.

Citește și