Prima pagină » Actualitate » În ritmul muzicii, din România la Hollywood și pe Broadway. POVESTEA tinerei care a cântat alături de Tom Odell și Nikos Vertis

În ritmul muzicii, din România la Hollywood și pe Broadway. POVESTEA tinerei care a cântat alături de Tom Odell și Nikos Vertis

În ritmul muzicii, din România la Hollywood și pe Broadway. POVESTEA tinerei care a cântat alături de Tom Odell și Nikos Vertis

Charlize Maalouf cântă dinainte de a vorbi fluent în propoziții. Este talentată, perseverentă și veselă. De la o vârstă fragedă a participat la evenimente, a jucat în piese de teatru, a dansat, a dublat desene animate și a obținut roluri importante în piesele de la Opera Comică pentru Copii, obținând aprecierea publicului.

Recent, tânăra talentată, cu un palmares impresionant, s-a înscris în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”, desfășurată la nivel național de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Charlize a fost selectată în programul de training pentru copii de pe Broadway

Acum are 14 ani, studiază la Cambridge School of Bucharest, reușind, în paralel, să ajungă pe culmile succesului internațional și să cânte alături de Tom Odell sau Nikos Vertis. Într-o competiție acerbă, a fost selectată în programul de training pentru copii de pe Broadway, în New York, SUA.

Performanța ei a fost cu atât mai impresionantă cu cât a fost singurul copil selectat din afara Statelor Unite ale Americii. În cadrul acestui proiect de elită, au fost oferite zece părți solo, iar Charlize a strălucit într-una dintre ele, demonstrându-și talentul excepțional.

Charlize a fost finalistă la Sanremo Junior, un concurs de renume internațional

Programul de training de pe Broadway nu a fost decât începutul. Datorită abilităților și dedicării sale, Charlize a obținut un solo într-un alt proiect de training, de data aceasta la Londra. Pe prestigioasa scenă His Majesty’s Theatre, ea a captivat publicul cu performanța sa, adăugând un alt moment memorabil în cariera ei promițătoare.

Anul 2020 a adus o altă recunoaștere majoră pentru Charlize Maalouf. La Campionatul Mondial de Arte, desfășurat la Hollywood, SUA, tânăra a obținut medalia de argint, într-o competiție care a reunit sute de țări și mii de concurenți din întreaga lume.

„În timp, și-a păstrat pasiunea asta și învăța foarte repede orice auzea la radio sau ce-i puneam noi muzică”

Gabriela Maalouf, mama tinerei, a povestit pentru Gândul cum a început călătoria muzicală a lui Charlize, dar și acele momentele care au transformat-o în tânăra de astăzi, cu mult talent și dragoste pentru muzică.

„Am remarcat că are o abilitate muzicală încă de micuță, pentru că, în jurul vârstei de doi ani și puțin, nu putea să vorbească foarte bine, în schimb putea să cânte melodii cap-coadă, interpretate corect muzical. Bine, cântece pentru copii. În timp, și-a păstrat pasiunea asta și învăța foarte repede orice auzea la radio sau ce muzică îi puneam noi, dar le și cânta foarte corect. La acea vreme, nu am mers neapărat pe drumul ăsta, am lăsat-o să cânte așa prin casă.

Întâmplător, o prietenă de-a mea de la Radio Itsy Bitsy, a auzit-o cântând –  prin ce mai postam eu pe social media – și mi-a zis dacă nu vreau să o aduc la o festivitate care avea loc la Opera Comică pentru Copii să cânte și ea o melodie. Îmi amintesc că avea în jur de 9 ani ani când a a cântat la acea festivitate de la Opera Comică. 

A văzut-o cineva de acolo, a venit și ne-a spus că îi place foarte mult de ea, întrebându-ne dacă nu o aducem la un casting, la audiție, că ei tocmai începeau un musical pentru copii, Madagascar. Am trimis-o la acel casting și surprinzător a luat rolul Girafei, adică a fost aleasă pentru un rol, nu pentru cor. A fost prima ei experiență cu musicalul, apoi a jucat vreo trei-patru stagiuni de Madagascar rolul Girafei, urmând și alte roluri în alte musicaluri de la Opera Comică”, a povestit mama lui Charlize.

”La programul de training pentru Broadway, sunt doar americani și Clarlize”

Gabriela Maalouf a mărturisit că îi este mereu alături fiicei sale și că o sprijină și o încurajează să facă ceea ce-i place și ce o reprezintă cel mai mult.

„A participat apoi la o calificare pentru Sanremo Junior, avea cred 10 ani la momentul respectiv, și atunci nu a trecut de calificarea care s-a desfășurat în România. Anul următor, m-am gândit eu să trimitem audiția direct la organizator, să nu mai trecem prin tot procesul ăsta și au acceptat-o imediat. A trecut apoi prin toate etapele acelea până am ajuns la finala mondială. Acolo, ne-a spus cineva despre acest Campionat Mondial de Arte din Statele Unite.

Însă, în anul respectiv, când ne-am hotărât noi să mergem la campionat, a început și pandemia și nu s-a mai ținut în formă fizică, ci în format online și acolo a luat medalia de argint. Are un CV cu foarte multe concursuri naționale și internațioanale. Aș menționa însă că anul trecut a luat locul întâi la Festivalul Internațional de Canto Cezar Ouatu.

Am  aplicat și la un casting pentru School of Rock care se juca pe Broadway. A luat rolul Tomika, dar era pandemia și nu s-a mai materializat. Noi am crezut că am pierdut oportunitatea, dar un an mai târziu am primit un mail că a fost selectată pentru un program de training pentru copii pentru Broadway. Și mare ne-a fost surpriza când am remarcat că nu selectase niciun alt copil de pe alt continent, adică erau doar americani și cu ea”, a spus mama lui Charlize.

„Charlize este un copil ca oricare altul”

Charlize este, în rest, un copil ca toți ceilalți, mărturisește cu modestie mama acesteia, povestind că fiicei sale îi place jurnalismul și să ia interviuri, dar se bucură și de timpul petrecut cu copiii de vârsta ei.

Este un copil dezinvolt, se  plimbă, se joacă cu copiii pe afară, plimbă câinele, face filmulețe, încearcă să-și crească paginile astea de social media. Este un copil ca oricare altul, adică nu este ceva diferit față de alți copii de vârsta ei.

Cred că o să înceapă din nou programul de musical de la Opera Comică, că a făcut o pauză un an. Ea este la școală într-un sistem de învățământ britanic și ei n-au avut Evaluarea Națională în clasa a VIII-a, o au în schimb în clasa a X-a, iar anul viitor o să fie puțin mai greu”, a mai spus Gabriela Maalouf.

Poveștile și realizările celor mai remarcabili copii și tineri din România

Campania „100 de Tineri pentru Dezvoltarea României” urmărește descoperirea a 100 de copii și tineri talentați și performanți pe care să îi premieze pe 1 decembrie 2024, în cadrul unei gale a excelenței. În această campanie, oricine poate face o propunere pe site-ul www.fundatiadanvoiculescu.ro.

Campania își propune să aducă în prim-plan poveștile și realizările celor mai remarcabili copii și tineri din România, care, prin pasiunea, dedicarea și talentul lor, au reușit să se facă remarcați la nivel național și internațional.

Fie că vorbim despre excelență academică, performanțe artistice, implicare socială sau inovație în diverse domenii, acești tineri sunt adevărați ambasadori ai potențialului extraordinar al României.

În catalogul excelenței românești vor fi incluși olimpici internaționali, câștigători ai diferitor concursuri internaționale și naționale (medalii de aur, argint și bronz). Campania va prezenta modele de inspirație, ilustrând cu mândrie diversitatea talentelor din întreaga țară.

Selecția celor 100 de tineri se va realiza din educație, sport, cultură și inovație. Mai multe informații puteți afla pe fundatiadanvoiculescu.ro 


CITEȘTE ȘI:

De ce ÎMBĂTRÂNIM și cum să nu o mai facem? Provocarea „Tinerețe vs. Bătrânețe”, concurs lansat de Fundația Dan Voiculescu

POVESTEA EXCELENȚEI în pași de dans. Cine este Daria, tânăra balerină, care deschide seria campaniei „100 de Tineri pentru Dezvoltarea României”

Invenție REVOLUȚIONARĂ. Povestea tinerilor care transformă Pet-uri în plastic pentru imprimante 3D. „Totul pornește de la o sticlă”

Mara Răducanu este jurnalist de eveniment. A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București și a lucrat la mai multe publicații, precum Jurnalul național, Evenimentul ... vezi toate articolele

Citește și