Prima pagină » Actualitate » ÎNAPOI ÎN VIITOR | Răzvan Petrovici: ”Sfaturile sunt întotdeauna date ca să nu fie ascultate”

ÎNAPOI ÎN VIITOR | Răzvan Petrovici: ”Sfaturile sunt întotdeauna date ca să nu fie ascultate”

Omul de afaceri Răzvan Petrovici a fost invitatul emisiunii ,,Înapoi în viitor cu Andreea Perminova’’, difuzată vineri, 7 octombrie, de la ora 19.00. Acesta a vorbit despre obiceiurile sale matinale, dar și despre succesul în afaceri. 

Întrebat care sunt primele gânduri cu care se trezește dimineață, Răzvan Petrovici a răspuns: ”Cum să mă duc să îmi fac cafeaua, mă uit pe Facebook,  de fapt îl citesc pe Ion Cristoiu în fiecare dimineață, mi-am făcut un obicei din acest lucru, mai citesc știrile care sunt importante, eu citesc tot, din surse internaționale, CNN, NBC, Fox News aș fi mers și pe Russia Today, dar nu se mai poate astăzi, Antena 3, Adevărul, Cancan, îmi  iau toate sursele de informație. Dacă găsesc ceva interesant, probabil că mă duc să caut puțin mai adânc, cam asta fac de dimineață. Și mă pregătesc de alergare, unde plec cu Storny (n.r. cățelul)”.

Răzvan Petrovici: ”În business m-am bazat pe intuiție”

”În business m-am bazat pe intuiție dar m-am și documentat. Sunt o persoană foarte loială. Trădarea cred că este cea mai puternică rană de care sufăr și din cauza asta mă împinge spre o loialitate extremă. Dacă este ceva ce nu suport pe lumea aceasta, sunt trădătorii”, a povestit acesta.

Răzvan Petrovici: ”Dacă sunt vinovat doar instanța și Dumnezeu va hotărî”

”Am fost atatacat de mai multe ori, și din punctul de vedere al business-ului, și din punct de vedere juridic, și din punct de vedere administrativ. Sunt oameni plătiți să facă un lucru și sunt oameni plătiți să facă alt lucru. Eu, când am fost la Revoluție, nu mi-am dorit o țară în care cineva să fie mai presus de lege, dimpotrivă. Sunt niște oameni care își fac datoria, ei aduc niște acuzații la adresa mea, eu mă apăr în instanță și o să vedem care o să fie deznodământul. Orice om consideră că este nevinovat, dar poate că sunt, cine știe… nu știu. Asta doar instanța și Dumnezeu va hotărî”, a mai spus Răzvan Petrovici.

Răzvan Petrovici: ”Cea mai mare problemă economică și socială este ordonanța de urgență”

”E o putere pe care ți-o dă Dumnezeu, probabil, dar eu nu am trecut prin cele mai grele lucruri, sunt oameni care sunt invalizi, sunt oameni care se întorc din război, sunt oameni care și-au pierdut averea și au trebuit să emigreze dintr-o țară în alta. Eu am fost aproape în toată Africa, am văzut copii care lingeau oase… suntem niște fericiți aici, în România.

Noi trăim într-o țară mică, noi am avut niște miliardari în această țară, au fost familiile Cantacuzino, Bibescu, Filipescu, s-a ales praful. Am avut o experiență cu un prieten de-ai mei din Statele Unite, care mi-a spus: ”Ia niște bani, vino la Chicago. Îi pui aici, un împrumut de la bancă, faci o investiție aici și îți garantez că niciun guvern din lume nu ți-o va lua vreodată”. Ceea ce, în România, s-a întâmplat de sute de ori.

Și cea mai mare problemă din punct de vedere economic și social, se numește ”ordonanța de urgență”. Ordonanța de urgență în țările civilizate înseamnă că Guvernul dă o ordonanță care cheamă Parlamentul într-o sesiune extraordinară să valideze sau nu acea ordonanță de urgență. La noi sunt între 300 și 500 de ordonanțe pe an, care schimbă legi aprobate de Parlament și promulgate de președinte. Asta nu înseamnă stabilitate.  Dacă aș fi în altă țară, probabil că aș face lucrurile altfel. Aici… tocmai mă pregătesc să țin o teorie de ce să nu fi antreprenor”,  a mai spus acesta.

Răzvan Petrovici: ”Cel mai bun sfat pe care l-am primit de la tata a fost să nu intru în politică”

”Nu aș schimba absolut nimic pe plan personal, nu am absolut nici un regret. Sfaturile sunt întotdeauna date ca să nu fie ascultate, însă cel mai bun sfat pe care l-am primit de la tata a fost să nu intru niciodată în politică”, a mai spus Răzvan Petrovici, în interviul acordat CSID.RO.

Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de ani, când lucra ca reporter pentru un ziar săptămânal. ... vezi toate articolele

Citește și