Prima pagină » Actualitate » Încă o cârciumă a apărut în Herăstrău, pe spațiul verde. Nicușor Dan chiar nu vede dezastrul din cea mai mare grădină urbană a Bucureștiului?

Încă o cârciumă a apărut în Herăstrău, pe spațiul verde. Nicușor Dan chiar nu vede dezastrul din cea mai mare grădină urbană a Bucureștiului?

Deși au promis în campania electorală de acum patru ani că vor salva spațiul verde din București, Clotilde Armand și Nicușor Dan nu au reușit să refacă parcurile istorice din Capitală. De exemplu, Parcul Regele Mihai I (Herăstrău), nu doar că arată ca după război, dar este și bombardat de cârciumi, care apar ca ciupercile după ploaie. Un nou restaurant cu specific italian s-a deschis pe spațiul verde din cea mai mare grădină urbană a Capitalei.

Parcul Herăstrău din nordul Bucureștiului se degradează pe zi ce trece. Primăria Capitalei, prin Administrația Lacuri Parcuri București (ALPAB), l-a lăsat de izbeliște.

Aleile de pe marginea lacului sunt rupte la propriu, fiind un adevărat pericol pentru trecători, mai ales pentru cei care se aventurează să meargă pe aici cu bicicletele.

Nu mai vorbim de spațiul verde, care este extrem de neîngrijit.

În schimb, în tot acest tablou dezolant, încă se mai deschid restaurante pe spațiul verde.

Localul era în șantier în septembrie 2023

Recent, o nouă cârciumă cu specific italienesc s-a deschis în apropiere de Șoseaua Nordului, în mijlocul parcului, pe spațiul verde, printre copaci.

Localul se numește Octagon, iar pe Google Maps se poate observa că în septembrie 2023, restaurantul era în șantier.

Gândul a cerut un punct de vedere de la ALPAB legat de prezența acestui restaurant în parc, însă, până la ora publicării acestui articol, instituția din subordinea lui Nicușor Dan nu a oferit un răspuns.

Parcul Regele Mihai I este monument istoric, și zonă protejată, iar orice intervenție aici, mai ales legată de construcții, ar fi împotriva legii.

Parcul „Regele Mihai I al României” (fost Herăstrău), unicat în Europa

Parcul „Regele Mihai I al României”, în trecut Parcul Herăstrău, este cel mai mare din București, dar și cel mai mare parc din Europa, situat în interiorul unui oraș

Acesta este situat în zona de nord, delimitat de B-dul Constantin Prezan, B-dul Aviatorilor, Șos.Nordului, Str. Elena Văcărescu, Șos. București-Ploiești și Șoseaua Regele Mihai I. A fost construit în 1936 pe malurile Lacului Herăstrău. Suprafața sa totală este de 187 ha. Lacul din centrul parcului face parte din lanțul de lacuri antropice al râului Colentina. Aleea parcului ce înconjoară lacul are o lungime de aproape 6 kilometri.

Înainte de 1930, zona pe care se află astăzi parcul era o zonă mlăștinoasă care a fost asanată în perioada 1930-1935. Cu această ocazie s-a pus și problema amenajării întregii suprafețe rămase liberă, ținând cont și de faptul că în zona respectivă exista deja Arcul de Triumf. S-au expropriat câteva zeci de locuințe sărace și o întreprindere industrială, s-au trasat alei pentru a face loc în mai 1939 celui mai întins spațiu verde la acea vreme din București.

 

Lucrează de 12 ani în presa centrală și este autorul unor investigații jurnalistice centrate pe domeniul Justiției, dar și pe conexiunile dintre mediul politic și cel de afaceri. S-a alăturat ... vezi toate articolele

Citește și