Încă un cutremur a avut loc în România, miercuri dimineață. Potrivit INFP, seismul de 2,1 grade s-a produs, miercuri, la ora 10:12, în Muntenia, Județul Buzău.
Cutremurul a avut loc la o adâncime de 27 km. Seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 58 km V de Braila, 61 km V de Galati, 110 km NE de Ploiesti, 132 km S de Bacau, 132 km E de Brasov, 141 km NE de Bucuresti, 173 km NV de Constanta, 197 km S de Iasi, 198 km E de Pitesti, 200 km NE de Ruse.
Marți, 7 februarie, un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe scara Richter a avut loc în jurul orei 11:00, în zona seismică Vrancea, județul Buzău.
Cel mai mare cutremur de anul trecut a fost pe 3 noiembrie şi a avut magnitudinea de 5,4. În 2021 cel mai mare seism a fost pe 26 mai, cu o magnitudine de 4,7 pe Richter.
Ce trebuie să faci în caz de cutremur
- Clădirile trebuie părăsite calm, fără a lua lucruri inutile, iar drumul spre ieşire trebuie verificat cu grijă, pentru a evita expunerea la pericole.
- Pentru orice eventualitate, trebuie prevenită rănirea provocată de căderea unor tencuieli, cărămizi, etc. la ieşirea din clădire, utilizând o cască de protecţie sau, în lipsa acesteia, un scaun (taburet) ori alt obiect protector (geantă, ghiozdan, cărţi groase, etc.).
- Dacă la ieşire uşile sunt blocate, trebuie să se acţioneze fără panică pentru deblocarea acestora. Dacă uşile nu pot fi deblocate, se recomandă spargerea geamului, curăţirea ramei şi a zonei de cioburi, utilizând un scaun, o vază, etc. şi evacuarea prin golul astfel creat.
- În cazul în care, în urma unui cutremur sunt persoane rănite, acestea trebuie să fie eliberate din locurile unde au rămas prinse și trebuie să li se acorde primul ajutor.
Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de ani, când lucra ca reporter pentru un ziar săptămânal. ...
vezi toate
articolele