INCENDIATORUL de la Parlament a șocat vasluienii din comuna natală. Primar: ”Dânsul a împrumutat năravuri din alte zone. Noi suntem o comună cuminte”

INCENDIATORUL de la Parlament a șocat vasluienii din comuna natală. Primar: ”Dânsul a împrumutat năravuri din alte zone. Noi suntem o comună cuminte”
Publicat: 19/09/2024, 09:00

Vestea că incendiatorul de la Parlament era originar din comuna vasluiană Ștefan cel Mare i-a luat prin surprindere pe localnici, care nu-și mai amintesc de el. ”Toată lumea se miră, nici nu crede lumea că se poate întâmpla așa ceva la noi”, a spus primarul comunei, Mihai Moraru, pentru Gândul.

  • Nicușor Ochiana a mers, marți după-amiază, la Palatul Parlamentului, a intrat în magazinUL de suvenire de la parterul clădirii, a stropit cu benzină mai multe obiecte, apoi le-a dat foc și a plecat.
  • Polițiștii l-au găsit după câteva ore, într-un hotel de pe Calea Vitan, și, după ce l-au audiat mai multe ore, l-au reținut. Miercuri, judecătorii au decis arestarea preventivă a acestuia.

După ce a fost prins, s-a aflat că incendiatorul de la Parlament, care ar fi simpatizant AUR, este originar din comuna vasluiană Ștefan cel Mare, dar nu mai locuia acolo de mult timp și chiar fusese plecat o vreme la muncă în Italia. Comuna se află la doar câțiva kilometri de municipiul Vaslui și este împărțită în șase sate, în care sunt aproximativ 3.450 de locuitori.

„Noi nu știm rostul lui”

Primarul Mihai Moraru spune că nu îl cunoaște personal pe cel care a apărut pe toate canalele de știri ca fiind incendiatorul de la Casa Poporului, dar oamenii din Ștefan cel Mare au aflat așa că cel care a stropit cu benzină și a dat foc la parterul Palatului Parlamentului se numește Nicușor Ochiana și este vasluian din comuna lor.

„Nu mai locuia în comună, el locuia în altă parte, nu știm exact unde. În ultima perioadă a fost plecat în Italia. El s-o recăsătorit de mult, e plecat din comuna noastră, noi nu știm rostul lui. Alte detalii nu avem. Dacă nu știm, de ce să ne aflăm în treabă spunând niște lucruri pe care noi nu le stăpânim?”, a spus primarul Mihai Moraru, pentru Gândul.

Dânsul nu a fost în comuna noastră, doar am înțeles și noi acum, tot din presă, că venea uneori la taică-su, la bunicii lui, în satul Mărășeni (parte din comună – n.r.) și pleca. Nu a avut contact cu oamenii, nu-l știe nimeni, nu l-au văzut nici vecinii, nimeni, doar lucruri despre care fiecare dă așa, o bănuială, dar nu ceva concret”, a mai spus primarul comunei Ștefan cel Mare.

Întrebat despre impactul acestui gest asupra imaginii comunei, primarul Mihai Moraru spune că astfel de comportamente nu sunt specifice localnicilor.

Toată lumea se miră, nici nu crede lumea că se poate întâmpla așa ceva la noi. La noi este o comună cuminte, fără evenimente de genul ăsta. Dânsul, dacă e plecat de atâta timp în alte părți, cred că a împrumutat alte năravuri din alte zone pe unde a umblat dânsul, nu de la noi”, a a mai spus primarul comunei Ștefan cel Mare.


CITEȘTE ȘI: 

Bărbatul care a provocat un INCENDIU în incinta Parlamentului, arestat preventiv. Procurori: A dat foc mai întâi la tejgheaua unui bar din clădire

Ce a făcut atentatorul de la Parlament înainte de a stropi cu benzină și a da foc la Parlament. DEZVĂLUIRI despre denunțul făcut la DNA

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Motivul pentru care un român nu mai are voie să calce timp de un an...
Gabi Bădălău, decizie RADICALĂ după ce a pierdut procesul cu Claudia Pătrășcanu! Ce urmează să...
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
Anchetă în Timiș după ce, în spațiul public, au apărut informații că o tânără s-ar...
Doliu uriaș! A murit actorul din „Liceenii”. Anunțul trist a fost făcut de Teatrul Național...
VIDEO. Momentul în care cântăreața greacă Marinella se prăbușește pe scenă. Artista a suferit un...
Acuzații de „blat” la adresa Antena 1, după ce Nicolai Tand și Sorin Brotnei au...
Mihaela Rădulescu, apariție de infarct la 55 de ani. Decolteul uriaș a făcut victime! Fanii...
Debit triplu pe Dunăre şi Cod Roşu de ploi adus de ciclonul Ashley. Când se...
"Am murit pe masa de operație, iar ce am văzut apoi e foarte diferit de...
Parada de 1 decembrie 2024 ar putea fi mutată în altă zi! Care este motivul...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
🔥 Preț bun la Dacia Duster III! Descoperă reducerile și dotările!
Premierul Marii Britanii se va întâlni cu Ursula von der Leyen pentru îmbunătăţirea relaţiilor cu...
Ultimele zile de PACE și primele zile de război în Europa
Pedeapsă pentru Băsescu. Fostul președinte al României NU a scăpat nepedepsit
Trucuri pentru curățat husa de la telefon. Cum devine impecabilă
Ce a putut să facă un român la ușa apartamentului său, pe scara blocului. Ceilalți...
Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare
A renunțat Flick la prieteni pentru relație? „Eram văzut ca eternul burlac, petrecăreț. Eram petrecărețul...
Surpriză de neuitat pentru Livia Eftimie! Cum i-a celebrat Spike ziua de naștere
BANCUL ZILEI. Bubulina către Bulă: - Să nu se însoare cu proasta aceea!
Inteligența Artificială poate face „81 de ani de muncă de detectiv în 30 de ore”