„Incendiu într-un metrou cu 300 de pasageri”. Pompierii din Capitală au simulat o catastrofă la stația Eroilor
Pompierii din București au simulat o catastrofă la metrou. Aceștia au aplicat planul roșu și au avut de salvat 300 de pasageri. Scenariul a fost gândit și în contextul în care luna trecută, un incendiu a izbucnit într-un metrou aflat în mers, între stațiile Piața Victoriei și Piața Romană.
Pompierii au fost chemați să stingă un incendiu la un metrou care a deraiat cu 200 de metri înainte să ajungă în stație.
În vagoare erau 300 de persoane, dintre care patru au rămas blocate. Acesta a fost scenariul exercițiului, care a simulat un cod roșu de intervenție la metrou.
În cazul planului roșu de intervenții se instalează un spital mobil unde se realizează triajul persoanelor rănite.
Foto: Facebook / ISU B-IF
În astfel de corturi încap cel puțin 20 de victime care primesc pe loc ajutor de la paramedici, iar mai apoi sunt transportate la spital.
În timpul exercițiului, la locul incendiului pompierii au intervenit cu șase autospeciale de stingere, cinci mașini SMURD, o descarcerare grea și un echipaj special de salvatori de la Detașamentul Grozăvești, cea mai apropiată subunitate.
„Pompierii au intervenit pentru stingerea incendiului și înlăturarea consecințelor. Important că desfășurăm periodic aceste exerciții pe lângă recunoașterile pe care le desfășoară fiecare unitate de pompieri în raionul propriu acolo unde sunt și stații de metrou”, a declarat Daniel Vasile, purtător de cuvânt al IGSU, pentru digi24.ro.
La exercițiul de la Eroilor au luat parte pompieri, polițiști, jandarmi și personalul Serviciului de Ambulanță al Primăriei Capitalei.
„Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov a desfășurat în această dimineață un exercițiu la stația de metrou Eroilor, pe Magistrala 5, după încheierea programului de circulație a metroului și scoaterea de sub tensiune a rețelei electrice.
Pe durata exercițiilor pe care le desfășurăm la stațiile de metrou verificăm particularitățile constructive și funcționale ale echipamentelor care fac parte din componența stațiilor, nivelul de pregătire pentru personalul propriu, cooperarea cu personalul de specialitate din cadrul Metrorex SA, precum și cu forțele alături de care acționăm în regim integrat: Departamentul UPU-SMURD București, SABIF, DGPMB, DGJMB și alte agenții cu atribuții în domeniu.
Un rol important în desfășurarea misiunilor de salvare a persoanelor rănite l-au avut voluntarii ISUBIF, care au acționat alături de echipele de salvatori profesioniști.
ISUBIF va continua să desfășoare activități operativ – preventive, prin executarea periodică de recunoașteri și exerciții la nivelul tuturor magistralelor de metrou.”, a anunțat ISUBIF pe Facebook.
Foto: Facebook / ISU B-IF