Încep săpăturile pentru construirea MATERNITĂȚII Sf. Ioan. Daniel BĂLUȚĂ: „În aproximativ doi ani vom avea cea mai modernă maternitate din România”

Publicat: 29/05/2024, 15:39
Actualizat: 29/05/2024, 15:40

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a anunțat, miercuri, într-o conferință de presă, că începe construcția Maternității „Sf. Ioan” din București. Investiția are o valoare de 50 de milioane de euro, bani ce vin din fonduri europene.

Noua maternitate va funcționa în două corpuri de clădire, va avea o suprafață construită desfășurată de circa 13.000 mp și va îndeplini toate cerințele de siguranță, securitate și funcționalitate specifice infrastructurii de sănătate.

„Sunt extrem de încântat că în această săptămână am început efectiv lucrările pentru noua maternitate. Maternitatea Sfântul Ioan este o dovadă vie a faptului că echipa noastră, această echipă, știe să își respecte cuvântul pe care l-a luat în fața oamenilor. De ce spun acest lucru? Pentru că nevoile pe care comunitatea Bucureștiului le are sunt multiple. Așa cum în Sectorul 4 lucrăm intens pentru ceea ce înseamnă infrastructură rutieră și construim pasaje, construim poduri, aducem noi linii de metrou, așa cum infrastructura educațională a reprezentat și reprezintă o prioritate pentru echipa noastră și reabilităm și construim școli, grădinițe, creșe, licee, tot așa, o urgență deosebită o reprezintă infrastructura medicală.

Am început încă din anul 2016, împreună cu doamna primar Firea, aici lângă mine, acest demers cu unitatea de primiri urgențe de la Spitalul Bagdasar Arseni, care a devenit prima unitate de primiri urgențe din București cu autorizație de securitate la incendiu. Am continuat cu Secția de arși de de la Spitalul Bagdasar Arseni. Am perseverat cu Spitalul de Stomatologie care își va de își va deschide porțile pe data de 17 iunie și, după cum vedeți, nu ne-am oprit aici. După ce acum o lună și jumătate am început lucrările la parteneriatul pe care îl avem cu Spitalul Marius Nasta, la clădirea Zelendy, astăzi continuăm acest drum greu, dar care ne motivează extrem de mult cu această maternitate. Ceea ce putem să promitem este că în aproximativ doi ani de zile, aici, în acest loc, vom avea cea mai modernă maternitate din România.

O maternitate, după cum vedeți, construită de la zero. O maternitate care nu se va adresa doar comunității Sectorului 4, se va adresa tuturor bucureștenilor, dar și celor care trăiesc în județul Ilfov, celor care trăiesc în Giurgiu, celor care trăiesc în Călărași, pentru că așa cum în Sectorul 4, în ultimii patru ani, avem în plus 10.000 de familii și 13.000 de copii, ne dorim ca peste tot să fie cât mai multe noi familii întemeiate și cât mai mulți copii. Asta este cea mai mare bucurie pe care o putem avea și este responsabilitatea noastră de a le oferi condițiile normale de naștere și, bineînțeles, o viață, o calitate a vieții cât mai bună”, a declarat primarul Sectorului 4.

Gabriela Firea a precizat, în cadrul conferinței, că o astfel de maternitatea publică este așteptată de mult timp în București.

„O maternitate publică este așteptată de mult timp în București. Există, în continuare, nevoie de cât mai multe locuri și în maternitățile publice și de aceea este o investiție extraordinară care începe în Sectorul 4 al Capitalei. Și felicit întreaga echipă de la Sectorul 4 menționându-l pentru prima dată pe domnul primar Daniel Băluță.

Această investiție vine, de asemenea, în completarea milioanelor de euro care au fost investite în mandatul meu de primar general în maternitățile care sunt în subordinea ASSMB, o instituție a Primăriei Capitalei și a Consiliului General și mă refer la maternitățile Giulești, Panait Sârbu, Filantropia, Cantacuzino. De asemenea, aparatura ultramodernă achiziționată și noile secții înființate și dotate”, a precizat Gabrieal Firea.

Unitatea medicală va avea un număr total de 166 de paturi.

„Vorbim despre o maternitate cu 166 de paturi, cu aproximativ 245 de angajați, în care 10% – 12% vor fi medici. Este o maternitate și avea să vin în completare a ceea ce s-a spus. Nu este un proiect doar pentru București, este un proiect și pentru județele limitrofe, vorbim de Giurgiu, vorbim de tot ce înseamnă Ilfov, care cu precădere se vor adresa nouă și vă spun și de ce, pentru că la momentul ăsta Spitalul Sfânt Ioan, cam jumătate din pacientura pe care o deservește este din această zonă.

Noi așteptăm cu interes să se întâmple lucrul acesta și cu mare emoție și avem garanția că se va întâmpla, pentru că am văzut cu toții ceea ce începe primarul Daniel Băluță și termină. A demonstrat asta în cei patru ani și așteptăm și vă invităm la deschidere peste 2 ani”, a declarat managerul Spitalului Sf. Ioan, Robert Agafiței.

CITEȘTE ȘI:

Daniel BĂLUȚĂ extinde și îmbunătățește zonele verzi. „Să fie utile, plăcute la vedere și ușor de întreținut”

Daniel Băluță, despre evoluția lucrărilor la MAGISTRALA 4, Gara de Nord-Gara Progresul: „Cea mai mare lucrare de infrastructură, 2,5 miliarde de euro”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Grecii sunt furioși peste măsură. Luni au primit cea mai proastă veste posibilă pentru ei
Telefonul banal care i-a adus moartea lui Gheorghe Băicuș, militarul care și-a pierdut viața în...
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de...
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit...
FOTO O româncă a câștigat al șaptelea titlu de Miss Fitness Universe. Anca are 37...
La nicio lună de la moartea Ancăi Molnar, Claudiu Molnar este din nou în doliu...
Imagini ȘOCANTE cu Emily Burghelea, după accidentul petrecut în vacanță. A fost desfigurată și are...
Rezultate la Evaluarea Naţională 2024. Edu.ro publică notele până în ora 12:00
Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!
Alex, tânărul dat dispărut în Italia, a fost găsit mort! După zile întregi de căutări,...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
DOTARE OBLIGATORIE pentru toate mașinile noi vândute în Europa
Ciolacu: Singura constantă e că pe 8 decembrie trebuie să fie alegerile generale
Poveste plină de COMPASIUNE despre cum își îngrijeau oamenii de NEANDERTHAL COPIII BOLNAVI
Vin acasă la pensionari din 15 august. Decizie pentru 4,7 milioane de bătrâni
Irinuca și Ramona Gabor pozate de Gabi Bădălău. Întâlnire de taină între foști iubiți
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Un asteroid se apropie de Pământ! NASA a făcut anunțul cu puțin timp în urmă
Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat...
Multă durere și dezamăgire la priveghiul Ilenei Stana Ionescu! Marea actriță, uitată de toată lumea:...
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, dacă într-un măr sunt 3 viermi și tu mănânci unul,...
Am putea lansa resurse de pe Lună folosind tunuri electromagnetice?
×