Prima pagină » Actualitate » Începe „lupta” cu șobolanii din București. Unde vor avea loc primele operațiuni de deratizare

Începe „lupta” cu șobolanii din București. Unde vor avea loc primele operațiuni de deratizare

Începe „lupta” cu șobolanii din București. Unde vor avea loc primele operațiuni de deratizare

Primăria Municipiului București (PMB) anunță că de luni, 14 februarie 2022, începe primul tratament de deratizare în parcurile publice din Capitală.

Operațiunile de deratizare se vor desfășura în spațiile deschise din domeniul public și privat al PMB, respectiv parcuri, spații verzi sau Grădina Zoologică.

„Pentru tratamentele de deratizare pe spațiile exterioare se folosește produsul raticid RACUMIN PASTE, care va fi amplasat în stații de intoxicare PVC care au un design special și sunt prevăzute cu sisteme de fixare a raticidului, care nu permit accesul altor animale în afara de șoareci și șobolani. Raticidul este destinat eliminării rozătoarelor, care, prin natura habitatelor pe care le frecventează, prezintă pericol pentru sănătatea umană, întrucât sunt purtători de germeni patogeni (bacterii, virusuri) sau ectoparaziți (purici, căpușe)”, se arată într-un comunicat transmis, vineri de PMB.

Potrivit sursei citate, pentru eficiența tratamentelor de deratizare, operatorii CMEIB S.A. recomandă măsuri de stopare a înmulțirii rozătoarelor pe spațiile exterioare prin ridicarea deșeurilor și menținerea curățeniei în spațiile aferente.

Peste 22 de milioane de lei pentru deratizarea și dezinsecția din 2022

Consiliului General al Municipiului București a votat în decembrie 2021 un proiect care prevede finanţări de 22,7 milioane de lei pentru Programul Unitar de Acţiune pentru Deratizare, Dezinsecţie şi Dezinfecţie în anul 2022.

Programul pentru Deratizare, Dezinsecţie şi Dezinfecţie (DDD) pentru anul 2022 prevede 3-4 tratamente anuale de deratizare în spaţiile deschise din domeniul public şi privat al Municipiului Bucureşti şi câte două tratamente în spaţiile comune închise (instituţii, locuinţe de tip condominiu).

Pentru dezinsecție se vor aplica 14 tratamente în spaţiile deschise şi câte 3 la nivelul instituţiilor. Împotriva larvelor de ţânţari se vor efectua 7 tratamente. Împotriva căpuşelor se vor efectua 4 tratamente pe an în zonele cu vegetaţie.

Totodată, dezinfecţia se va realiza de 12 ori pe an în spaţiile interioare ale instituţiilor.

Programul DDD de anul trecut a întârziat foarte mult

În anul 2021, programul DDD din Capitală a întârziat foarte  mult. Practic, doar în ceea ce privește dezinsecția, aceasta a început în timpul verii, adică foarte târziu.

Și în 2022, programul DDD va fi pus în practică de Compania Municipală Eco Igienizare.

 

 

 

 

 

Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul ... vezi toate articolele