Prima pagină » Actualitate » Inconștiență la volan: Un șofer a fost prins în Sibiu conducând cu 243 km/h, fără centură și cu doi minori neasigurați pe bancheta din spate. Ce amendă a primit

Inconștiență la volan: Un șofer a fost prins în Sibiu conducând cu 243 km/h, fără centură și cu doi minori neasigurați pe bancheta din spate. Ce amendă a primit

Inconștiență la volan: Un șofer a fost prins în Sibiu conducând cu 243 km/h, fără centură și cu doi minori neasigurați pe bancheta din spate. Ce amendă a primit

Polițiștii rutieri din Sibiu au sancționat, duminică, un conducător auto care conducea pe autostradă cu o viteză mult mai mare decât limita maximă legală.

Polițiștii Brigăzii Autostrăzi – Biroul de Poliție Autostrada A1 Râmnicu Vâlcea – Deva au depistat duminică, în jurul orei 12.40, un șofer conducând un autoturism pe autostrada A1, iar la km. 270, în zona localității Săliște, pe sensul Deva – Sibiu, cu viteza de 243 km/h, în contextul în care în zonă cu restricție la 130 km/h.

Totodată conducătorul auto nu a respectat indicația și semnalul polițistului rutier de OPRIRE în trafic, reușindu-se oprirea acestuia după o distanță de aproximativ 16 kilometri.

A rămas fără carnet

Cu ocazia opririi s-a constatat faptul ca bărbatul nu purta centura de siguranță și transporta doi copii minori fără dispozitive de fixare (scaun de copil sau înălțător). Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Judeșean (IPJ) Sibiu, bărbatul are 35 de ani, e domiciliat în localitatea Dobârca din județul Sibiu.

Polițiștii i-au reținut bărbatului permisul de conducere, suspendându-i dreptul de a conduce pentru o perioada de 150 de zile, și i-au aplicat și amendă în valoare de 3.480 lei.

De asemenea,  conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru că nu a purtat centura de siguranță și pentru că a transportat minorii fără dispozitive de siguranță. Testările șoferului privind conducerea sub influența alcoolului sub substanțelor psihoactive au indicat rezultate negative, a precizat IPJ Sibiu.

Sursa foto: Ministerul Transporturilor – caracter ilustrativ

Ordonanța Guvernului nr 1./2022 a adus o serie de modificări Codului rutier, în vigoare de la 31 ianuarie, cu scopul de face circulația rutieră să fie mai sigură, implicit ca numărul accidentelor rutiere să scadă. Astfel, s-au înăsprit sancțiunile pentru încălcarea legislației rutiere, dar au fost incluse și noi prevederi. Printre altele, este sancționat condusul agresiv, iar mersul pe banda de urgență a autostrăzilor este  amendat mai drastic, printre altele.

La 31 decembrie 2021, parcul auto al României era format din peste 9,6 milioane de vehicule, dintre care peste 7,6 milioane de autoturisme.