Prima pagină » Actualitate » Incredibil! Ce poate să scrie într-un manual de istorie. Victor Negrescu: „Ministerul să revizuiască rapid!”

Incredibil! Ce poate să scrie într-un manual de istorie. Victor Negrescu: „Ministerul să revizuiască rapid!”

Incredibil! Ce poate să scrie într-un manual de istorie. Victor Negrescu: „Ministerul să revizuiască rapid!”

Europarlamentarul Victor Negrescu a publicat pe Instagram o fotografie a unei pagini dintr-un manual de istorie de clasa a XI-a, unde scrie că România „urmează să adere la Uniunea Europeană”.

România nu este încă în Uniunea Europeană, conform manualelor de istorie după care învață copiii noștri. Am primit recent o imagine de la un elev de clasa a XI-a, profil real, cu extrasele din manual din care aflăm că România urmează să adere la UE precum și alte informații neactualizate despre UE.

„Am comandat manualul și…”

Am comandat manualul, am constatat că este inclus încă în programa școlară 2020-2021 și am decis că solicit public Ministerului Educației să revizuiască rapid manualele aprobate pentru folosirea în învățământul preuniversitar. Propun cu această ocazie rectificarea rapidă a tuturor referințelor despre UE din manuale și introducerea unui curs opțional despre cetățenie care să includă în detaliu aspectele ce țin de drepturile, oportunitățile și obligațiile noastre în plan european.

Un document concret va ajunge în cel mai scurt timp la Ministerul Educației și mă angajez, ca împreună cu colegii mei din zona universitară și toți cei interesați, să începem să realizăm un suport de curs și un program de educație despre UE adaptat copiilor din ziua de astăzi”, scrie europarlamentarul Victor Negrescu pe Instagram.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Victor Negrescu (@victor_negrescu)

România a aderat la UE la 1 ianuarie 2007

După aderare, România a trecut de la statutul de observator activ la cel de membru cu drepturi depline. România a devenit a șaptea țară din UE după numărul de locuitori. Țara desemnează 35 de deputați pentru Parlamentul European, dar numărul acestora va scădea printr-o reorganizare a locurilor din Parlament stipulată în Tratatul de la Nisa. Limba română a devenit una dintre limbile oficiale ale Uniunii (a șaptea după numărul de vorbitori, în concurență strânsă cu olandeza), urmând ca oricare cetățean al UE să se poată adresa instituțiilor în această limbă. Denumirea de „Uniune Europeană”, în limba română, a primit statut oficial.” – Sursă: ro.wikipedia.org

GÂNDUL LIVE. Revenirea la școală. Bogdana Dobre, mamă a trei copii: „Nici nu știu dacă să mă bucur. Le este foarte greu online, dar știu că le va fi greu și în mediul fizic”

Deschiderea școlilor este un lucru bun pentru copii, a spus recent medicul pediatru Mihai Craiu, care a tras un semnal de alarmă privind efectele negative pe care pandemia de COVID-19, cu măsurile de rigoare impuse sistemului de învățământ, le-a avut asupra stării emoționale a celor mici. Bogdana Dobre, blogger și mamă a trei copii, invitată la GÂNDUL LIVE, este conștientă de greutățile pe care unii copii le-au întâpinat pentru a se adapta la viața cu restricții, însă este precaută în privința revenirii la școală, care nu va putea fi ca în vremurile dinaintea apariției noului coronavirus.

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele

Citește și