Prima pagină » Actualitate » INCREDIBIL cu cât se vând căpșunile de toamnă / Cum a revoluționat modul în care se cultivă aceste fructe o fostă studentă la Agronomie

INCREDIBIL cu cât se vând căpșunile de toamnă / Cum a revoluționat modul în care se cultivă aceste fructe o fostă studentă la Agronomie

INCREDIBIL cu cât se vând căpșunile de toamnă / Cum a revoluționat modul în care se cultivă aceste fructe o fostă studentă la Agronomie

Andra Constantin, o fostă studentă la Agronomie, a revoluționat modul în care se cultivă căpșunile, iar acum iese pe piață cu producția de toamnă.

Și promite să livreze până târziu, spre finalul anului, în decembrie.

Cât costă un kg de căpșuni de toamnă

Nimic nu se compară în această perioadă cu un dulce sănătos tradus prin câteva căpșuni zemoase. Și producție autohtonă, poate cel mai important argument pentru un cumpărător român pretențios!

Acum, puteți avea parte de aceste delicioase fructe mulțumită Andrei Constantin, o tănără care a absolvit Agronomia și a pus în practică tot ce a învățat la facultate.

La Buzău, căpșunile cresc în octombrie în aer liber și rodesc mai ceva ca-n mijlocul verii. Se întâmplă „minunea” pe câmpurile din Săhăteni.

Are o producție atât de bogată încât umple o caserolă extrem de repede, povestește Andre. „Depinde de mărimea căpşunei, în principiu, şi de modul culesului. Două minute (n.r. – cât îi ia să umple o caserolă)… Ne ajută şi vremea, e cald, e frumos”.

Andra Constantin a mizat pe cultivatul căpșunilor, construind de la zero, alături de partenerul ei, o seră ultramodernă. Și, ca să facă față cererii, a înfiinţat şi o plantaţie întinsă pe 2 hectare.

Fac filmări în fiecare zi, postez poze, ca oamenii să vadă că sunt culese şi aduse direct din câmp în luna octombrie. Producţia a început în luna iunie şi nu am sperat că vom culege în toamna aceasta” – Andra Constantin

Însă, potrivit calculelor făcute de ea, plantaţia din câmp va rodi până în noiembrie, iar dacă temperaturile permit, chiar și la început de iarnă, în decembrie!

Față de sere, plantaţia în aer liber are costuri mult mai mici, dar chiar și aici este foarte mult de muncă.

Plantaţia trebuie îngrijită cu totul altfel. Sunt tot felul de plante care cresc şi care trebuie îndepărtate. Culesul în sine e puţin mai greu. Căpşuna produsă în câmp, în sol, este mult mai dulce, dar asta este strict părerea mea”, explică Andra.

Acum, producția de pe plantația de la Buzău ajunge în supermarketurile şi cofetăriile din zonă, dar şi din Bucureşti, Ploieşti, Focşani şi Brăila, potrivit Antena 1.

Un kilogram de căpșuni de toamnă se vinde cu 30 de lei.

Autor
Marius Olaru este un jurnalist cu experienta, care a debutat in presa scrisa din Romania in anul 2000. De-a lungul carierei, a colaborat cu mai multe publicatii, atat din presa scrisa, cat si online, ... vezi toate articolele

Citește și