”Infinite Connections – Brâncuși he[ART]beat”, prima expoziție de la Qreator by IQOS din 2021, deschisă până pe 26 februarie
Anul acesta, Ziua Națională Constantin Brâncuși – sărbătorită, anual, pe 19 februarie – a marcat 145 de ani de la nașterea marelui sculptor, iar în perioada 20-26 februarie se desfășoară „Infinite Connections – Brâncuși he[ART]beat”. Găzduită pentru a treia oară consecutiv la Qreator by IQOS, expoziția din acest an a avut vernisajul online, din cauza măsurilor de restricție impuse de pandemia de coronavirus. Expoziția creează o adevărată punte de legătură între trecut și prezent, prezentând lucrări inspirate de creația și viața lui Constantin Brâncuși.
Pe pagina de Facebook a Qreator by IQOS a avut loc vernisajul live al expoziției „Infinite Connections – Brâncuși he[ART]beat”. „Infinite Connections” face parte din proiectul „Brâncuși he[ART]beat”, inițiat de arhitecta Irina Calotă și Asociaţia Art Walk Street – AWS în anul 2016.
Trebuie menționat că vernisajul s-a desfășurat cu ușile închise – fiind prezenți doar artiștii ale căror lucrări au fost expuse -, însă iubitorii de artă au putut admira, chiar dacă doar virtual, cele 19 lucrări expuse la Qreator by IQOS și au aflat detalii despre ideile care au stat spatele lor și, totodată, despre modul în care opera și viața lui Constantin Brâncuși i-au inspirat pe artiști în demersul lor creativ.
Vernisajul inedit a îmbinat elementele unei expoziții clasice și live performance-uri artistice
Cei care au dorit să afle ce pot vedea la Qreator by IQOS înainte de a vizita expoziția din Bulevardul Aviatorilor 8A s-au bucurat de o experiență vizuală bogată.
În cadrul acestui inedit vernisaj – a îmbinat elementele unei expoziții clasice și live performance-uri artistice – publicul a avut posibilitatea de a face un tur virtual al expoziției, ghidat chiar de către gazda evenimentului, omul de radio Gojira.
Experiența pregătită de organizatori a fost una cu totul specială, iar momentele serii au încântat audiența dornică să descopere, chiar și din spatele ecranelor, informații incitante.
- Artistul vizual Obie Platon a pus la punct ultimele detalii ale lucrării „Sic Transit Gloria Mundi”.
- Coregraful Arcadie Rusu și echipa Linotip au prezentat „Brâncuși #145”, un moment de dans contemporan care îl are în centrul atenției pe Constantin Brâncuși, interpretat de Attila Bordás.
- Un concept semnat de Arcadie Rusu, acest moment este un exercițiu de imaginație care caută să rupă barierele dintre timp și spațiu și își propune să exploreze profunzimea creației.
- Renata Kristof a prezentat în premieră portretul surprinzător al lui Constantin Brâncuși realizat prin tehnica string art.
”Infinite Connections – Brâncuși he[ART]beat” mai poate fi vizitată până pe 26 februarie
Lucrările expuse la Qreator by IQOS sunt realizate de artiști din București, Constanța, Iași, Oradea și Chișinău, artiști care au ales modalități de exprimare diferite: Felix Aftene, Vladlen Babcinețchi, Emanuel Chiriac, Andrei Cozlac, Renata Kristof, Laurențiu Mogoșanu, Ana Negara, Obie Platon, Nicolae Popa, Valentin Vârtosu, Dumitru Verdianu și Daniel Zaporojan.
În perioada 20-26 februarie, în spațiul Qreator by IQOS din Bulevardul Aviatorilor 8A, vizitatorii se vor putea delecta vizual cu opere lucrate din materiale și texturi diferite, de la lemn, metal, marmură, ulei pe pânză și pot admira un portret surprinzător al marelui sculptor, realizat prin tehnica string art. De asemenea, în cadrul expoziției, este proiectat filmul „Viața lui Constantin Brâncuși”, în regia lui Cornel Mihalache.
Cele mai frumoase momente ale serii, precum și crâmpeie din atmosfera de la eveniment pot fi văzute în continuare pe pagina de Facebook Qreator by IQOS și pe contul de Instagram, pe care gazda evenimentului, Gojira, a împărtășit comunității Qreator by IQOS momentele lui preferate de la vernisaj.
***Vizitarea expoziției se face cu respectarea regulilor și recomandărilor valabile în prezent. Accesul pentru vizitare este permis exclusiv persoanelor cu vârsta peste 18 ani și se face ținând cont de capacitatea maximă a spațiului. În incinta clădirii nu vor fi admise mai mult de 40 de persoane concomitent. Accesul vizitatorilor va fi permis doar dacă aceștia poartă mască de protecție, care trebuie să acopere gura și nasul pe toată durata vizitei, și dacă au o temperatură sub 37,3°C.
Articol realizat în parteneriat cu Qreator by IQOS.