Apar noi informații în Dosarul ”Crevedia”, focalizate pe despăgubirile care au fost plătite, până acum, către șapte părți vătămate în urma exploziilor de la stația GPL unde acționari erau Ionuț Doldurea și Cosmin Stângă.
Conform informațiilor de ultima oră obținute exclusiv de Gândul, referitoare la ancheta legată de exploziile de la Crevedia, din contul lui Ionuț Doldurea au fost plătite – conform înțelegerii contractuale dintre șapte părti vătămate din dosar – despăgubiri totale de aproximativ 100.000 euro.
Surse judiciare au menționat că ”aceste înțelegeri s-au realizat după ce fiecare din cei șapte păgubiți au solicitat sume cuprinse între 10.000 și 15.000 euro, aceștia renunțând la toate demersurile realizate până atunci, în calitate de parte vătămată în dosar”.
”Unul dintre despăgubiți a avut arsuri, dar și pagubă materială privitoare la casa unde locuia, ceilalți șase au fost doar păgubiți material. În dosar rămâne restul de până la 160 victime care au calitate de părți vătămate”, au mai declarat surse judiciare, în exclusivitate pentru Gândul.
Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă – patronii stației GPL care a provocat tragedia – au fost arestaţi preventiv pe 6 septembrie. Ionuţ Doldurea este fiul primarului din Caracal, Ion Doldurea, suspendat din PSD.
Potrivit procurorilor, faptele menţionate au avut următoarele consecinţe: decesul a cinci persoane, vătămarea corporală a 56, şase case distruse total, 83 de case distruse parţial, alte distrugeri materiale semnificative – autospeciale ale echipelor de intervenţie, echipamente de intervenţie, bunuri materiale ale cetăţenilor aflate pe o rază de aproximativ 1,5 km.
”Din cercetările efectuate rezultă că dispoziţiile procesual-penale cu privire la persoana vătămată sunt incidente faţă de 160 de persoane”, au precizat surse judiciare.
Doldurea şi Stângă sunt acţionarii firmei Flagas SRL, care deţine staţia GPL de la Crevedia. Tragedia a avut loc în timp ce era efectuat un transfer de gaz între două cisterne.
Procurorii susţin că incendiul şi exploziile au fost cauzate, cel mai probabil, de scurgerile de gaze de la autocisternele sau cisternele depozit amplasate în curtea firmei şi de existenţa unei surse de aprindere.
Flagas SRL a fost înfiinţată la data de 8 februarie 2008, are sediul social în municipiul Caracal, judeţul Olt, iar principalul obiect de activitate este reprezentat de „comerţ cu amănuntul al altor bunuri noi, în magazine specializate” (cod CAEN 4778), iar ca obiecte secundare de activitate, printre altele, sunt şi cele de ”comerţ cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi şi gazoşi şi al produselor derivate”, „comerţ cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate” şi „transporturi rutiere de mărfuri”. (mai multe detalii AICI)
Citește și: