„Servește dacă îți este foame!” Acesta este mesajul care apare zi de zi lângă un restaurant din Timișoara.
Un bucătar a demarat o campanie pentru a combate risipa de mâncare, scrie observatornews.ro.
Porții de mâncare, proaspăt scoase din bucătărie, ajung aburinde la cei nevoiași.
De asemenea, bucătarul a convins și câteva aprozare să ofere gratuit fructele și legumele pe care nu le mai pot vinde.
„Îmi rămăseseră 2-3 porţii de mâncare şi văzusem la intrare, chiar înainte să intru la muncă, văzusem o bătrânică, lângă noi, care căuta în tomberoane. Nu mi-a venit să cred. Şi i-am dat porţiile. S-a bucurat foarte mult. A fost foarte încântată. ”, a declarat bucătarul Paul Sebastian.
În fiecare zi lasă câteva porții de mâncare pe o masă din fața restaurantului, pentru cei nevoiași: „În mod normal nu rezistă 10 minute”, a mai spus acesta.
„Mi se pare chiar un gest frumos din partea lui, pentru că îi ajută şi în loc să facă risipă îi ajută pe alţii. Dacă ar lua mai mulţi atitudine de genul ăsta, chiar s-ar schimba câte ceva”, a declarat un localnic, referindu-se la gestul bucătarului Paul.
Bunătatea acestuia i-a inspirat și pe alții. „Ne ajută foarte mult pentu starea de bine, că ajutăm alţi oameni şi, în al doilea rând, că nu aruncăm la gunoi, că nu se risipesc.”
„Asta ştiu să fac şi fac bine şi aş vrea ca toţi care au posibilitatea să facă. În fiecare zi când pot să facă bine, să facă”, a spus Paul.