Ingredientul care face mâncarea de cartofi mănăstirească să aibă un gust autentic. Rețeta este recomandată în timpul postului
Rețetă pentru mâncarea de cartofi mănăstirească. În perioada aceasta, mulți creștini aleg să țină post, renunțând să consume anumite produse alimentare. Însă, pentru a nu simți nevoia de a consuma produse lactate, ouă sau carne, există o multitudine de rețete de post gustoase. Printre acestea se numără tradiționala mâncare de cartofi. Iată ingredientele și modul de preparare!
Ne aflăm în Postul Crăciunului, o perioadă de reflecție și pregătire spirituală. Există mai multe lucruri pe care nu ar trebui să le faci în cele 40 zile de post, iar pe listă se află și abținerea în fața consumului anumitor produse alimentare. Vezi AICI două trucuri care te-ar putea ajuta să ții mai ușor Postul Crăciunului. Desigur, chiar dacă nu se consumă ouă, carne sau produse lactate în timpul postului, există o serie de rețete delicioase care pot fi preparate și încercate. Printre acestea se numără și mâncarea de cartofi mănăstirească. Pentru această rețetă se utilizează câteva ingrediente care vor oferi un gust autentic și gustos.
Ingrediente pentru mâncarea de cartofi mănăstirească
Pentru această rețetă, se vor utiliza 13 ingrediente. Pe lângă legumele proaspete, curățate și tocate cu atenție, se află și condimentele, care vor oferi un gust unic preparatului.
- 6-8 cartofi medii, care vor fi curățați și tăiați cuburi;
- 2 cepe mari, care vor fi tocate mărunt;
- 2 morcovi, care vor fi curățați și dați prin răzătoare;
- 2 ardei grași, care vor fi tăiați cubulețe;
- 3 roșii mari, care vor fi date prin răzătoare;
- 3 căței de usturoi (mărunțiți);
- 200 grame de ciuperci (tăiate felii);
- 2 linguri de ulei de măsline;
- o linguriță de cimbru uscat;
- o linguriță de boia dulce;
- sare;
- piper;
- 500 ml apă sau supă de legume.
Cum să prepari mâncarea de cartofi mănăstirească pentru a oferi un gust autentic
Cele 2 linguri de ulei de măsline se pun la încins într-o oală (foc mediu). Se adaugă și se călește ceapa. Apoi, se adaugă morcovii, care se vor căli 5-7 minute. După ce ingredientele s-au călit, se adaugă cartofii, roșiile date prin răzătoare, arată Adevarul.ro.
Se adaugă, apoi, usturoiul, sarea, piperul, cimbrul și boia dulce. La final, se adaugă și ciupercile tăiate felii și se lasă la călit. Peste ingrediente se toarnă apa sau supa de legume, se apestecă și se lasă la fiert (foc mic) 25-30 de minute. Se mai adaugă condimente după gust.
V-ar putea interesa și:
Cea mai bună REȚETĂ de salată boeuf. Se face rapid, e delicioasă și costă puțin
Sursă foto: Envato (caracter ilustrativ)