Prima pagină » Actualitate » Ingredientul care poate fi remediul natural împotriva răcelii. Are proprietăți terapeutice, antibacteriene și antivirale

Ingredientul care poate fi remediul natural împotriva răcelii. Are proprietăți terapeutice, antibacteriene și antivirale

Ingredientul care poate fi remediul natural împotriva răcelii. Are proprietăți terapeutice, antibacteriene și antivirale

De-a lungul timpului, experții au efectuat mai multe studii asupra anumitor ingrediente care pot reprezenta remediul natural împotriva răcelii. Pentru a combate stările de rău, dar și pentru a crește imunitatea în perioada rece a anului, specialiștii recomandă oamenilor să consume ceaiuri din fructe și plante naturale bogate în antioxidanți, vitamine, dar și care au proprietăți terapeutice și antivirale. Printre acestea se află și un ingredient care se regăsește atât în marile magazine, cât și în piață, la prețul de câțiva lei.

Ghimbirul poate fi un remediu natural împotriva răcelii. Planta originară din Asia de Sud-Est, utilizată de secole, are proprietăți terapeutice, antibacteriene și antivirale. De asemenea, ghimbirul este bogat în antioxidanți și oferă multiple beneficii sănătății.

Ghimbirul, ingredientul care poate fi remediul natural împotriva răcelii

Potrivit specialiștilor, ghimbirul are proprietăți antiinflamatorii (conține gingerol) și poate ajuta la ameliorarea durerilor din gât sau a inflamației mucoasei nazale. De asemenea, consumul de ghimbir poate stimula organismul să își formeze o „barieră” în fața agenților patogeni care provoacă gripa sau răceala. Consumul acestei plante poate întări sistemul imunitar, arată a1.ro.

Vezi și Planta bogată în antioxidanți și care are proprietăți antibacteriene. Este utilizată des în bucătărie

Consumul de ceai de ghimbir poate fi un remediu natural împotriva răcelii / sursă foto: Envato

Specialiștii mai susțin că ghimbirul poate să diminueze disconfortul abdominal și senzația de greață. Consumul de ceai de ghimbir ar putea stimula circulația sângelui. De asemenea, poate fi consumat și în diverse preparate sau se poate adăuga în limonadă.

Totodată, specialiștii nu recomandă să se consume mai mult de 5 grame pe zi, deoarece pot provoca arsuri la stomac, disconfort. De asemenea, persoanele care urmează un tratament cu medicamente anticoagulante trebuie să aibă precauție față de consumul de ghimbir.

Vezi și Alimentele banale care îți protejează sănătatea pe timpul iernii, potrivit dr. nutriționist Mihaela Bilic. Sunt bogate în vitamina C

Vezi și Sucul care elimină grăsimea de pe organe. Se prepară simplu, dintr-un ingredient banal

Sursă foto: colaj Envato (caracter ilustrativ)

A căpătat experiență în trustul Intact Media Group și a activat, ulterior, în echipa Kanal D. În 2019 s-a alăturat trustului Gândul Media Network, semnând articole în CIAO, VERDICT, CANCAN ... vezi toate articolele