Ingredientul care rezolvă rapid problemele cu sistemul respirator, dar scade și inflamația din corp. Lidia Fecioru: „Nu îți vine să crezi’
Știai că există un ingredient care rezolvă rapid problemele cu sistemul respirator, dar scade și inflamația din corp? Foile de dafin, căci despre ele este vorba, sunt cunoscute și sub denumirea de frunze de dafin, sunt folosite în mod tradițional în bucătărie pentru a oferi arome unice preparatelor, dar și în medicina tradițională pentru diverse proprietăți benefice.
Mai mult, cunoscutul bioenergoterapeut, Lidia Fecioru, vorbește despre beneficiile frunzelor de dafin. Bioenergoterapeutul a explicat că frunzele de dafin au numeroase beneficii pentru organism și pot fi folosite în tratamente naturiste. În plus, acestea pot fi folosite ca atare, dacă vă confruntați cu afte și aveți probleme cu sistemul respirator.
”Celor care au probleme cu o gingivită, cu o infecție dentară, cu un proces de inflamație a gingiilor, paradontoză, de multe ori le miroase gura. Așa că, de două-trei ori pe zi, puteți mesteca câte o frunză de dafin.
Copiilor care dorm mai agitat, care se trezesc repede, e bine să le punem niște frunze de dafin într-un săculeț, să îl punem în fața de pernă sau chiar săculețul lângă ei, acolo unde dorm ei cu căpuțul.
Dacă vrem să dezinfectăm o încăpere, facem un ceai de frunze de dafin, lăsăm așa vreo trei ore, astupat, să iasă bine din frunză mirosul, și îl turnăm într-o farfurie și lăsăm în cameră. Aerisim și dăm să iasă mirosul ăla de frunză de dafin și să vedeți cum aerisește camera de nu îți vine să crezi”, a spus Lidia Fecioru, la emisiunea Adevăruri ascunse, conform antena3.ro.
Benefiicile foilor de dafin
Iată câteva dintre beneficiile foilor de dafin:
- Proprietăți antioxidante: Foile de dafin conțin compuși antioxidanți, cum ar fi polifenolii, care pot ajuta la combaterea stresului oxidativ în organism și la protejarea celulelor împotriva daunelor provocate de radicalii liberi.
- Proprietăți antiinflamatorii: Unele studii au sugerat că compușii din dafin pot avea efecte antiinflamatorii, contribuind astfel la reducerea inflamației în organism.
- Susținerea digestiei: Foi de dafin au fost folosite tradițional pentru a ajuta la ameliorarea problemelor digestive, precum balonarea și indigestia.
- Proprietăți antibacteriene: Uleiurile esențiale din frunzele de dafin au fost asociate cu proprietăți antibacteriene și antifungice, care pot contribui la menținerea sănătății pielii și a sistemului respirator.