Ce să pui în butoiul cu varză murată, pentru ca aceasta să fie aromată și crocantă. În plus, îi va da și o nuanță plăcută. Trucul la care apelează gospodinele din România. Iată ce trebuie să știi!
Dacă adaugi acest ingredient, varza ta va fi mai aromată și mai plăcută la culoare. Secretul este simplu, iar ingredientul este unul banal, dar foarte eficient.
Leguma, căci despre o legumă este vorba, este cunoscută științific sub denumirea de Brassica oleracea. Este o legumă cruciferă, care nu lipsește din nicio gospodărie.
Oamenii aleg să pună varză la murat în fiecare toamnă, pentru a fi folosită în sezonul rece la prepararea sarmalelor sau la varza călită. Mai mult, zeama din butoi are multe beneficii pentru sănătate.
Astfel că, multe persoane caută rețeta perfectă atunci când pune varză la murat. Unii oameni folosesc gutuile pentru o savoare mai intensă, în timp ce alții apelează la alte produse pe care le au în casă.
Ingredientul esențial care trebuie pus în butoiul cu varză murată sunt boabele de porumb. Ele se spală foarte bine înainte de a fi folosite. Acestea dau un gust plăcut verzelor, dar și o nuanță gălbuie, care se observă imediat.
Boabele de porumb se folosesc ca orice alt condiment, adăugându-se printre căpățânile cu varză. Mai mult, rețetele vechi spun că acestea au un rol esențial în procesul de pregătire a verzei murate.
Dar boabele de porumb nu sunt singurele care pot fi puse în butoiul cu varză. Gospodinele cunosc foarte multe secrete la care apelează când pun varza la murat, cum ar fi marinarea cu puțin orez.
Mai mult, în anumite regiuni ale țării se adaugă în butoi o gutuie spălată bine și tăiată felii. În alte părți ale țării, femeile obișnuiesc să pună hrean, care are rol bacterian și antifungic. Hreanul face ca varza să se mențină mai bine peste iarnă și să nu facă floare.
CITEȘTE ȘI: