V-ați gândit care este ingredientul pe care îl puteți adăuga în apă, pentru ca pastele să nu se mai lipească? Este utilizat zilnic și se regăsește, în diferite cantități, în multe dintre alimente și mâncăruri. Poate să coste câțiva lei un singur kilogram.
Există un ingredient banal care, odată adăugat în apă, ajută pastele să nu se lipească. La o scurtă vizualizare a prețurilor pentru acest ingredient, un singur kilogram poate fi cumpărat cu doar câțiva lei. În funcție de natura și proveniența ingredientului, prețul crește.
Există o multitudine de soiuri de paste, iar cele mai multe dintre acestea își au originile în Italia. De-a lungul timpului, pastele au fost integrate în multe mâncăruri și au devenit un real deliciu, atât în restaurante, cât și în propria bucătărie. Însă, ce ar trebui să faci pentru ca pastele să nu se mai lipească atunci când le fierbi? Sarea reprezintă ingredientul pe care l-ai putea utiliza în apa în care fierbi pastele.
Condimentul se adaugă în oală înainte ca apa să fiarbă. Bucătarul francez Michel Sarran susținea că „aluatul de paste nu este sărat”, iar „prin osmoză, sarea va pătrunde în paste”, potrivit foodstory.protv.ro.
În plus, susține că sarea ajută ca particulele de amidon din paste să se reducă. Acest aspect împiedică pastele să se lipească de suprafața oalei în care se fierb.
Vezi și Rețetă AUTENTICĂ de plăcintă de dovleac. Ingredientele esențiale pentru un gust absolut delicios
Sursă foto: Envato (caracter ilustrativ)