Ingredientul pe care să îl adaugi în apă pentru ca pastele să nu se mai lipească. Costă câțiva lei

Publicat: 11 11. 2024, 08:42
Ce să adaugi în apa în care fierbi pastele / sursa foto: Envato (caracter ilustrativ)

V-ați gândit care este ingredientul pe care îl puteți adăuga în apă, pentru ca pastele să nu se mai lipească? Este utilizat zilnic și se regăsește, în diferite cantități, în multe dintre alimente și mâncăruri. Poate să coste câțiva lei un singur kilogram.

Există un ingredient banal care, odată adăugat în apă, ajută pastele să nu se lipească. La o scurtă vizualizare a prețurilor pentru acest ingredient, un singur kilogram poate fi cumpărat cu doar câțiva lei. În funcție de natura și proveniența ingredientului, prețul crește.

Sarea, ingredientul pe care să îl adaugi în apă pentru ca pastele să nu se mai lipească

Există o multitudine de soiuri de paste, iar cele mai multe dintre acestea își au originile în Italia. De-a lungul timpului, pastele au fost integrate în multe mâncăruri și au devenit un real deliciu, atât în restaurante, cât și în propria bucătărie. Însă, ce ar trebui să faci pentru ca pastele să nu se mai lipească atunci când le fierbi? Sarea reprezintă ingredientul pe care l-ai putea utiliza în apa în care fierbi pastele.

Condimentul se adaugă în oală înainte ca apa să fiarbă. Bucătarul francez Michel Sarran susținea că „aluatul de paste nu este sărat”, iar „prin osmoză, sarea va pătrunde în paste”, potrivit foodstory.protv.ro.

În plus, susține că sarea ajută ca particulele de amidon din paste să se reducă. Acest aspect împiedică pastele să se lipească de suprafața oalei în care se fierb.

Vezi și Cum să prepari MĂMĂLIGA perfectă în 4 pași? Secretul care face diferența. Multe gospodine fac această greșeală

Vezi și Rețetă AUTENTICĂ de plăcintă de dovleac. Ingredientele esențiale pentru un gust absolut delicios

Vezi și Condimentul care trebuie pus în carnea tocată pentru CHIFTELE ca să le dea un gust excepțional. Nu o să te mai saturi de ele

Sursă foto: Envato (caracter ilustrativ)