Prima pagină » Actualitate » Ingredientul pe care să NU îl adaugi în salata de boeuf. Preparatul ar putea să se altereze mai repede

Ingredientul pe care să NU îl adaugi în salata de boeuf. Preparatul ar putea să se altereze mai repede

Ingredientul pe care să NU îl adaugi în salata de boeuf. Preparatul ar putea să se altereze mai repede

Salata de boeuf este des consumată în perioada sărbătorilor de iarnă. Este un preparat consistent, cu carne, legume și maioneză, fiind ornat și cu diverse murături. Totuși, există un ingredient pe care nu ar trebui să îl utilizezi la această salată, pentru a nu se altera mai repede. Iată despre ce este vorba!

Precum în cazul oricărui preparat, există câteva ingrediente care nu pot fi adăugate, deoarece vor strica gustul mâncării. În alte situații, ar putea să grăbească procesul de alterare a preparatului. În acest sens, în cazul unei salate de boeuf, maioneza este „cheia”. Vezi AICI istoria salatei de boeuf.

Dacă se folosește maioneză din comerț în compoziția acestei salate, există posibilitatea ca mâncarea să se altereze mai repede. În schimb, specialiștii în ramura culinară recomandă să se utilizeze o maioneză proaspătă, preparată direct acasă, arată Fanatik. Nu doar că îi va oferi un gust autentic preparatului, însă salata de boeuf va rezista mai mult în frigider.

Salata de boeuf conține carne, legume, maioneză și murături – cum se prepară?

Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit o rețetă de salată de boeuf cu 11 ingrediente. Pentru această rețetă a utilizat o maioneză preparată acasă.

  1. O jumătate de kilogram de piept de pui sau carne de vită (în funcție de preferințe);
  2. 200 de grame de mazăre;
  3. 200 de grame de castraveți murați;
  4. 200 de grame de gogoșari murați;
  5. 3 cartofi mari;
  6. 3 morcovi;
  7. O țelină mică;
  8. O rădăcină de pătrunjel;
  9. Sare;
  10. Piper;
  11. Maioneza.

Întreaga rețetă poate fi consultată AICI.

V-ar putea interesa și:

Mâncărurile preferate de mulți, la masa Crăciun, NU sunt, de fapt, românești. Preparate, considerate „tradiționale”, care provin din alte culturi

Impactul consumului de MĂMĂLIGĂ asupra organismului uman. Cât de benefic este cel mai popular preparat tradițional românesc pentru sănătate

Rețetă cu 5 ingrediente pentru cel mai bun LANGOȘ. Cum se prepară aluatul și ce umpluturi să folosești

Sursă foto: Shutterstock

Recomandarea video

Citește și

Mediafax
Cât ar trebui să mâncăm, de fapt, de Crăciun. Un medic trage semnalul de alarmă
Digi24
Rapoarte ale serviciilor secrete americane dezvăluie că Putin vrea să cucerească părți din Europa, inclusiv țări care sunt membre NATO
Cancan.ro
Zodia care termină anul 2025 în genunchi. Mihai Voropchievici: Din păcate, este prea târziu
Prosport.ro
Cea mai frumoasă profesoară de matematică din România e colega lui Gabi Tamaș!
Adevarul
Secretul bine păzit al statuii lui Ioan de Hunedoara: scrisori ascunse în bocancul de bronz
Mediafax
Ce va indica noua etichetă de pe electrocasnice. Cumpărătorii vor fi primii anunțați
Click
Ce spun psihologii despre oamenii care păstrează pungile, borcanele goale, hârtia de ambalaj „pentru orice eventualitate”
Cancan.ro
”Măgărie”. Supărare mare după ce Alessia Pop a câștigat Vocea României
Ce se întâmplă doctore
Cum arată Narcisa Suciu la mai bine de 15 ani de când a plecat în Finlanda. De ce s-a reîntors în țară? E de nerecunoscut
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Mașini premium SH cu probleme. Expert: „Check engine aprins, beculețe care clipocesc...”
Descopera.ro
Cele mai consumate băuturi din lume au un efect crucial pentru sănătatea oaselor
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. – Ce te doare, Bulă? – Mă doare buzunarul, dom doctor …
Descopera.ro
Universul invizibil dezvăluie noi indicii despre materia întunecată