Ingredientul pe care să NU îl adaugi în salata de boeuf. Preparatul ar putea să se altereze mai repede
Salata de boeuf este des consumată în perioada sărbătorilor de iarnă. Este un preparat consistent, cu carne, legume și maioneză, fiind ornat și cu diverse murături. Totuși, există un ingredient pe care nu ar trebui să îl utilizezi la această salată, pentru a nu se altera mai repede. Iată despre ce este vorba!
Precum în cazul oricărui preparat, există câteva ingrediente care nu pot fi adăugate, deoarece vor strica gustul mâncării. În alte situații, ar putea să grăbească procesul de alterare a preparatului. În acest sens, în cazul unei salate de boeuf, maioneza este „cheia”. Vezi AICI istoria salatei de boeuf.
Dacă se folosește maioneză din comerț în compoziția acestei salate, există posibilitatea ca mâncarea să se altereze mai repede. În schimb, specialiștii în ramura culinară recomandă să se utilizeze o maioneză proaspătă, preparată direct acasă, arată Fanatik. Nu doar că îi va oferi un gust autentic preparatului, însă salata de boeuf va rezista mai mult în frigider.
Salata de boeuf conține carne, legume, maioneză și murături – cum se prepară?
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit o rețetă de salată de boeuf cu 11 ingrediente. Pentru această rețetă a utilizat o maioneză preparată acasă.
- O jumătate de kilogram de piept de pui sau carne de vită (în funcție de preferințe);
- 200 de grame de mazăre;
- 200 de grame de castraveți murați;
- 200 de grame de gogoșari murați;
- 3 cartofi mari;
- 3 morcovi;
- O țelină mică;
- O rădăcină de pătrunjel;
- Sare;
- Piper;
- Maioneza.
Întreaga rețetă poate fi consultată AICI.
V-ar putea interesa și:
Sursă foto: Shutterstock