INGREDIENTUL PERICULOS din șunca de porc sau de pui care poate deveni nociv pentru sănătate. Se regăsește și în alte alimente din supermarket
Sănătatea ar putea fi pusă în pericol de un ingredient care se regăsește în șunca de porc sau pui din supermarketuri. De altfel, consumul regulat al acestor produse, care conțin ingredientul respectiv, poate contribui la apariția unor probleme de sănătate, precum obezitatea. Informațiile se regăsesc mai jos, în articol.
Șunca de porc sau pui este cumpărată des de români, în marile lanțuri comerciale. Alimentul poate fi consumat rapid sau adăugat în diverse preparate, pentru a îmbogăți gustul. Totuși, consumul anumitor produse alimentare ar putea pune sănătatea în pericol, potrivit specialiștilor. De pildă, consumul regulat al diverselor tipuri de șuncă, în compoziția cărora se regăsesc anumite ingrediente nocive, poate contribui la apariția unor probleme de sănătate. Printre acestea se numără obezitatea.
Vezi și Demența din MEZELUL procesat. Salamul, cârnații și parizerul, otrăvurile preferate ale românilor
Ingredientul periculos din șunca de porc sau pui care poate deveni nociv pentru sănătate
În supermarket se regăsesc o multitudine de produse procesate, care pot deveni nocive, odată ce sunt consumate regulat. Printre acestea se numără și anumite tipuri de șuncă de porc sau pui. În anumite cazuri, producătorii utilizează ingrediente care să le potențeze gustul. Însă, astfel de ingrediente pot deveni periculoase pentru sănătate.
Este important ca eticheta produsului să fie consultată, înainte de achiziționarea unui produs. Unele tipuri de șuncă pot conține o cantitate ridicată de apă, pentru a fi mai „grele” la cântar. În cazul unui produs tradițional, se regăsește o cantitate infimă de apă. Pe de altă parte, se folosește monoglutamatul de sodiu (E621), despre care se cunoaște că este un ingredient periculos pentru sănătate.
„Unul dintre ingredientele periculoase care se întâlnesc în şunca de porc sau în cea de pui este şi monoglutamatul de sodiu (E621), un potenţiator de gust care se adaugă în mod obişnuit în mâncarea chinezească, mezeluri, supele instant, salate sau în alte alimente procesate.
Numeroase studii de specialitate asociază în mod direct consumul monoglutamatului de sodiu de declanşarea numeroaselor probleme de sănătate precum: astmul, depresia, tulburările de vorbire, anxietatea, boala Parkinson, obezitatea, pierderea vederii, migrenele, oboseala, slăbiciunea, problemele respiratorii, tahicardia etc.
Unul dintre cei mai cunoscuţi experţi de talie mondială pe subiectul monoglutamatului de sodiu este şi neurochirurgul Russell Blaylock, autor al cărţii intitulate «Excitotoxinele: Gustul care ucide», acesta fiind de părere că monoglutamatul de sodiu supra-activează celulele nervoase ale creierului până într-un anumit punct în care mor”, a precizat nutriționistul Dumitru Bălan, conform APC România.
Sursă foto: Envato (caracter ilustrativ)