Salata de vinete este un preparat de vară delicios și foarte căutat atât de români cât și de străinii care ne vizitează țara pentru savoarea sa inconfundabilă.
Deși mulți preferă varianta simplă doar cu ulei, care are o culoare verde închis, salata de vinete poate fi și „deschisă” la culoare, însă puțini știu și care e secretul din bucătărie pentru a obține o culoare albă strălucitoare și un gust delicios în farfurie.
Salata de vinete este una dintre deliciile verii, fiind rapidă și simplu de pregătit în bucătărie, și nelipsită de pe mesele românilor.
Deși rețeta populară presupune utilizarea cepei și a maionezei, există numeroase variante care adaugă unicitate gustului acestui preparat.
Dacă doriți să vă schimbați textura și culoarea salatei de vinete puteți folosi următoarele trucuri din bucătărie:
Aceste trucuri simple din bucătărie vă vor ajuta să obțineți o salată de vinete cu o culoare perfect albă și un gust rafinat, potrivit pentru a fi savurată în orice sezon al anului.