Rețetă mănăstirească de sarmale de post. Iată ingredientul secret folosit de măicuțele de la Mănăstirea Prislop pentru o porție delicioasă!
Măicuțele de la Mănăstirea Prislop folosesc un anumit ingredient pentru a oferit rețete de sarmale de post un gust delicios. Pentru că ne aflăm în Postul Crăciunului, multe persoane preferă să se abțină de la consumul anumitor produse alimentare și băuturi, iar rețetele de post sunt perfecte în această situație. Ingredientul care oferă un gust special sarmalelor de post este oregano.
Cum se prepară: Mai întâi se va căli ceapa în 2-3 linguri de ulei și se adaug morcovul ras. Se călește încă un minut. Apoi, se adaugă ciupercile tocate mărunt și se călește compoziția până se înmoaie. După ce orezul este spălat și scurs, se adaugă peste ceapa, morcovul și ciupercile gătite. Apoi, se presară cimbrul, sarea, piperul, pătrunjelul tocat. După ce compoziția se mai lasă preț de 2 minute pe foc și se amestecă ușor, începe rularea sarmalelor. După ce se rulează și se pun în oală, se adaugă sucul de roșii și crenguțele de cimbru. Se poate adăuga și varză tăiată printre rândurile de sarmale, dar și boabe de piper. Se pun la cuptor în jur de 45-50 de minute. Cuptorul trebuie preîncălzit la 200 de grade, arată a1.ro.
Alte rețete delicioase:
Cea mai bună REȚETĂ de salată boeuf. Se face rapid, e delicioasă și costă puțin
Rețetă AUTENTICĂ de plăcintă de dovleac. Ingredientele esențiale pentru un gust absolut delicios
Sursă foto: Envato (caracter ilustrativ)