Ingredientul secret folosit de măicuțele de la Mănăstirea Prislop pentru o porție perfectă de sarmale de post. Oferă un gust deosebit preparatului

Publicat: 17 11. 2024, 13:55
Actualizat: 17 11. 2024, 13:57
Cum să faci o porție perfectă de sarmale de post / sursă foto: Envato

Rețetă mănăstirească de sarmale de post. Iată ingredientul secret folosit de măicuțele de la Mănăstirea Prislop pentru o porție delicioasă!

Măicuțele de la Mănăstirea Prislop folosesc un anumit ingredient pentru a oferit rețete de sarmale de post un gust delicios. Pentru că ne aflăm în Postul Crăciunului, multe persoane preferă să se abțină de la consumul anumitor produse alimentare și băuturi, iar rețetele de post sunt perfecte în această situație. Ingredientul care oferă un gust special sarmalelor de post este oregano.

Iată ingredientele folosite la rețeta mănăstirească de sarmale de post:

  • O varză murată;
  • 450 de grame de ciuperci champignon;
  • Un morcov ras (răzătoare fină);
  • O felie de țelină (țelină mică);
  • O ceapă mare (tocată fin);
  • 130 de grame de orez;
  • 300 ml suc de roșii și 3 linguri de pastă de roșii;
  • Foi de dafin;
  • O linguriță de cimbru uscat;
  • O jumătate de legătură de pătrunjel verde (tocat);
  • Sare, piper, boabe de piper;
  • Două crenguțe de cimbru;
  • Oregano;
  • 2-3 linguri de ulei;
  • Apă fiartă.

Cum se prepară: Mai întâi se va căli ceapa în 2-3 linguri de ulei și se adaug morcovul ras. Se călește încă un minut. Apoi, se adaugă ciupercile tocate mărunt și se călește compoziția până se înmoaie. După ce orezul este spălat și scurs, se adaugă peste ceapa, morcovul și ciupercile gătite. Apoi, se presară cimbrul, sarea, piperul, pătrunjelul tocat. După ce compoziția se mai lasă preț de 2 minute pe foc și se amestecă ușor, începe rularea sarmalelor. După ce se rulează și se pun în oală, se adaugă sucul de roșii și crenguțele de cimbru. Se poate adăuga și varză tăiată printre rândurile de sarmale, dar și boabe de piper. Se pun la cuptor în jur de 45-50 de minute. Cuptorul trebuie preîncălzit la 200 de grade, arată a1.ro.

Alte rețete delicioase:

Cum să prepari MĂMĂLIGA perfectă în 4 pași? Secretul care face diferența. Multe gospodine fac această greșeală

Cea mai bună REȚETĂ de salată boeuf. Se face rapid, e delicioasă și costă puțin

Cum poți face un PIURE de cartofi pufos și moale. Ingredientul secret care nu trebuie să lipsească din rețetă

Rețetă AUTENTICĂ de plăcintă de dovleac. Ingredientele esențiale pentru un gust absolut delicios

Sursă foto: Envato (caracter ilustrativ)