Ingredientul secret utilizat de chef Sorin Bontea pentru o porție de sarmale autentice. Este un real deliciu

Publicat: 19 12. 2024, 10:50
Actualizat: 19 12. 2024, 10:50

Chef Sorin Bontea a dezvăluit ce ingrediente folosește pentru o porție de sarmale autentice. De altfel, folosește un element cu totul special și gustos pentru acest preparat, fiind un real deliciu. Iată mai jos lista cu ingrediente și modul de preparare.

Chef Sorin Bontea este unul dintre cei mai apreciați bucătari și jurați de la Pro TV. Pentru că ne despart șapte zile de Crăciun, gospodinele au început, deja, să se ocupe de lista de cumpărături. Desigur, nici cea cu rețete delicioase nu este uitată. Pe listă se vor afla, pentru mulți dintre „pofticioși”, sarmalele, piftia, cozonacul. Astăzi, vă arătăm ce ingrediente folosește celebrul bucătar pentru o porție de sarmale, dar și modul de preparare.

Vezi și Rețeta de friptură perfectă a lui chef Florin Dumitrescu. A preparat-o în 8 minute

Ingrediente pentru rețeta de sarmale

  • Două sau trei kilograme de varză acră;
  • 600 de grame de carne tocată (amestec porc și vită);
  • O jumătate de ceașcă de orez;
  • 200 de grame de ceapă;
  • Costiță afumată;
  • Două – trei linguri de bulion;
  • Ulei pentru prăjit;
  • Două – trei frunze de dafin;
  • Cimbru;
  • Mărar;
  • Sare și piper.

Mod de preparare. Varza murată se curăță de frunzele exterioare și de cotor, apoi se trece printr-un jet de apă rece. Foile de varză trebuie să fie desfăcute. Apoi, se curăță ceapa și se taie mărunt. Se adaugă într-o tigaie în care se va căli în ulei. Se adaugă orezul și se lasă la foc mic timp de 2 minute. Se va amesteca încontinuu. Într-un castron se adaugă orezul și ceapa călită, împreună cu mărarul tocat, cimbru și piper.

Se toacă varză pentru a adăuga pe fundul cratiței, apoi se va începe împachetarea sarmalelor. După ce sunt adăugate în cratiță, alternând cu câte un rând de varză tocată, se va pune și costița la fel. La final, adăugați bulion cu apă, frunze de dafin și boabe de piper. Se lasă sarmalele la fiert, arată Spynews.

V-ar putea interesa și:

Rețeta tradițională de PIFTIE din Maramureș. Secretul gospodinelor ca să îți iasă preparatul limpede și închegat

Cozonac pufos cu nucă, după rețeta tradițională. Ingrediente și mod de preparare

Rețeta veche de salată de boeuf a regretatului Radu Anton Roman. Ingredientul secret care oferă un gust unic

Sursă foto: Shutterstock