Inspecția Muncii cercetează EXPLOZIA de la DEDEMAN Botoșani. Câte dintre victime erau angajate cu contract la data accidentului

Inspecția Muncii cercetează EXPLOZIA de la DEDEMAN Botoșani. Câte dintre victime erau angajate cu contract la data accidentului
Publicat: 14/06/2024, 09:00

Oficialii Inspecției Muncii au confirmat, la solicitarea Gândul, că cercetează explozia care s-a produs în urmă cu aproape o săptămână la magazinul Dedeman din Botoșani, dat fiind că o mare parte dintre persoanele rănite aveau contracte de muncă la data producerii accidentului.

  • Explozia de la Dedeman este cercetată și de inspectorii de muncă, pe lângă anchetele polițiștilor și procurorilor.
  • Reprezentanții magazinului de bricolaj nu au răspuns la întrebările transmise de Gândul privind firma care derula lucrări care ar fi cauzat explozia și stadiul propriei anchete referitoare la circumstanțele incidentului soldat cu 15 victime.

Explozia urmată de un incendiu la un magazin Dedeman din municipiul Botoşani s-a produs în 7 iunie, 15 persoane fiind atunci rănite.

Doi dintre cei trei răniți internați la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Spiridon” din Iaşi, după explozia de la Dedeman, sunt în stare stabilă, iar unul dintre ei are evoluţie favorabilă, potrivit ultimelor informații transmise joi de Ministerul Sănătății.

Starea celor doi răniţi care au fost aduşi la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca este în continuare gravă. Ei au fost detubaţi, dar au nevoie de oxigenoterapie cu presiune crescută.

La Spitalul Județean de Urgență “Mavromati” Botoșani a mai rămas un singure pacient din cei 10 internați după explozia de la Dedeman, iar acesta are stare generală bună, cu evoluție favorabilă.

Inspectorii de muncă au vorbit cu angajații magazinului Dedeman răniți în explozie

După explozia de la magazinul Dedeman din Botoșani, în care au fost rănite 15 persoane, dintre care nouă sunt angajați cu contract individual de muncă, Inspecția Muncii a decis cercetarea evenimentului, prin coordonare directă, au confirmat oficialii instituției, la solicitarea Gândul.

Până acum, investigatorii de la Inspecția Muncii au vorbit cu răniții și cu persoane care au fost martore la incidentul de la Dedeman, iar ancheta a fost completată cu probe de la locul exploziei.

„La data prezentei, se efectuează acțiunea de cercetare, luându-se declarații victimelor și altor martori implicați în eveniment. Totodată, în colaborare cu alte instituții ale statului (Parchet, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, INSEMEX Petroșani, Inspectoratul de Stat în Construcții) s-au făcut constatări la fața locului și au fost prelevate probe în vederea efectuării cercetării”, spune Mihaela Pârlea, șef al Serviciului de Comunicare și Relații Publice de la Inspecția Muncii, în răspunsul transmis la solicitarea Gândul.

Oficialii de la Inspecția Muncii au subliniat că, până la finalizarea cercetării, nu se pot pronunța asupra cauzelor producerii evenimentului, respectiv a persoanelor responsabile de încălcarea prevederilor legale și nici asupra caracterului evenimentului.

Niciun răspuns de la Dedeman

Gândul a transmis, în 10 iunie, o solicitare purtătorului de cuvânt al companiei Dedeman, pentru mai multe informații privind explozia care a rănit 15 persoane, însă până la publicarea acestui articol nu am primit niciun răspuns.

În cererea transmisă am solicitat detalii privind firma externă autorizată care desfășura lucrări la sistemul de alimentare cu gaze al magazinului și tipul de lucrări efectuate în ziua exploziei, dar și concluziile unei eventuale anchete a companiei.

„Menționăm că, în momentul exploziei, o firmă externă autorizată desfășura lucrări la sistemul de alimentare cu gaz al magazinului. Autoritățile investighează circumstanțele în care aceste lucrări ar putea fi asociate cu producerea exploziei. De asemenea, subliniem faptul că magazinul Dedeman Botoșani respecta toate normele de siguranță, având toate autorizațiile și avizele necesare din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Funcționarea corectă a instalațiilor de protecție la incendiu a contribuit la limitarea proporțiilor acestui incident”, spuneau reprezentanții Dedeman, în 7 iunie.


CITEȘTE ȘI:

Starea răniților în explozia de la DEDEMAN Botoșani. Schimbarea apărută la una dintre victimele deflagrației

Momentul EXPLOZIEI de la DEDEMAN Botoșani, surprins pe camerele de supraveghere / 13 victime cu arsuri, între care una în stare gravă

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Grecii sunt furioși peste măsură. Luni au primit cea mai proastă veste posibilă pentru ei
Telefonul banal care i-a adus moartea lui Gheorghe Băicuș, militarul care și-a pierdut viața în...
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de...
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit...
FOTO O româncă a câștigat al șaptelea titlu de Miss Fitness Universe. Anca are 37...
La nicio lună de la moartea Ancăi Molnar, Claudiu Molnar este din nou în doliu...
Imagini ȘOCANTE cu Emily Burghelea, după accidentul petrecut în vacanță. A fost desfigurată și are...
Perle la Bac 2024: "Din păcate, eu am învăţat doar poezia Luceafărul"
Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!
Edward Iordănescu se desparte de echipa națională a României după un parcurs istoric la EURO...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Nou indicator RUTIER, introdus în România! Ce faci dacă-l întâlnești?
Ciolacu: Singura constantă e că pe 8 decembrie trebuie să fie alegerile generale
Poveste plină de COMPASIUNE despre cum își îngrijeau oamenii de NEANDERTHAL COPIII BOLNAVI
Legea este în vigoare în toată România. Se pedepsește cu închisoare de la 6 luni...
Zodiile care trec prin cea mai bună perioadă a vieții. Norocul le răsare la fiecare...
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Un asteroid se apropie de Pământ! NASA a făcut anunțul cu puțin timp în urmă
Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat...
Gestul cutremurător făcut de soțul Ancăi Molnar la trei săptămâni de la moartea ei: ”Totul...
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, dacă într-un măr sunt 3 viermi și tu mănânci unul,...
În ce țară a fost introdusă săptămâna de lucru de șase zile?
×