Prima pagină » Actualitate » Intervenție dificilă pentru scoaterea olilor de sub podul prăbușit la Luțca. Cel puțin un animal este în viață

Intervenție dificilă pentru scoaterea olilor de sub podul prăbușit la Luțca. Cel puțin un animal este în viață

Intervenție dificilă pentru scoaterea olilor de sub podul prăbușit la Luțca. Cel puțin un animal este în viață

ISU Neamț urmează să intervină pentru salvarea oilor surprinse sub podul peste Siret care s-a prăbușit, joi, la Luțca. Intervenția este una foarte dificilă.

Potrivit ISU Neamț, pompierii au identificat 20 de surprinse sub pod, iar patru dintre acestea au putut fi scoase în viață.

Totodată s-a constatat că cel puțin o oaie este încă în viață și este surprinsă sub elementele prăbușite ale podului, informează, sâmbătă, ISU Neamț.

„Cum orice viață contează, au fost căutate soluții pentru scoaterea acestor oi din zona respectivă. Specialiștii din cadrul ISC Neamț ne-au comunicat că orice intervenție asupra podului poate genera prăbușiri ale elementelor acestuia. În acest context, zona în care este interzis accesul este la o distanță egală cu înălțimea elementelor din podul prăbușit. Având în vedere că se efectuează cercetări cu privire la cauza producerii accidentului, elementele podului trebuie să rămână în poziția de după prăbușire, astfel încât experții tehnici / specialiștii investigatori să aibă o imagine cât mai completă. ISU Neamț menține legătura cu IPJ Neamț urmând să intervină pentru salvarea animalelor surprinse sub pod sub coordonarea expertului tehnic, astfel încât să nu afectam cercetările în curs. Pentru că suntem preocupați de salvarea vieţii au fost efectuate căutări a unor posibile victime și în apele râului Siret cu ajutorul unei bărci și a scafandrilor de la ISU Neamț”, au transmis, sâmbătă, reprezentanții ISU Neamț.

Podul care traversa râul Siret s-a prăbușit joi în județul Neamț, între localităţile Sagna şi Luţca. Un camion și o autoutilitară erau pe pod în momentul prăbușirii.

Ionel Arsene, președintele CJ Neamț, se lăuda cu spoiala podului

Podul a fost proiectat în anul 1970 și a fost dat în exploatare în anul 1973.

Primăvara trecută, podul a intrat în așa-zise reparații capitale. El nu mai fusese modernizat niciodată de când a fost construit, adică de mai bine de 50 de ani, și nu mai prezenta siguranță în exploatare.

În noiembrie 2021, după o spoială a podului, Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, se lăuda cu faptul că a finalizat „unul dintre cele mai importante și complexe proiecte”.

În realitate, podul de la Luțca nu fusese cosolidat, fapt recunoscut joi și de constructor.

Ionel Arsene a precizat joi că „recepția podului nu a fost finalizată, iar lucrarea era în administrarea constructorului”.

Lucrările la podul prăbușit au fost executate de firma Darcons SRL. Potrivit portalului specializat Confidas, acționarul unic al firmei este Romică Rotaru, fost consilier județean PSD și tatăl fostului deputat PSD Alexandru Rotaru.

 

Alexandru Coman a absolvit Facultatea de Jurnalism în anul 2010, iar de atunci a semnat în mai multe publicații centrale, în secțiunile online, precum evz.ro. Alexandru lucrează de mai mulți ani ... vezi toate articolele

Citește și