Prima pagină » Actualitate » Întorsătură de situație în cazul Dianei, fata atacată de urs, în Bucegi. Legiștii au stabilit că a murit în urma CĂZĂTURII în râpă

Întorsătură de situație în cazul Dianei, fata atacată de urs, în Bucegi. Legiștii au stabilit că a murit în urma CĂZĂTURII în râpă

Întorsătură de situație în cazul Dianei, fata atacată de urs, în Bucegi. Legiștii au stabilit că a murit în urma CĂZĂTURII în râpă

În urma necropsiei, medicii legiști au descoperit că adevărata cauză a morții, în cazul Dianei, fata, atacată de urs în zona Bucegi, sunt traumatismele survenite în urma căzăturii în râpă. 

Medicii legiști au stabilit că Diana, adolescenta al cărei trup neînsuflețit a fost găsit într-o râpă din Bucegi, după ce a fost atacată de un urs, a murit din cauza traumatismelor suferite, în urma căzăturii în râpă, de la o înălțime de 200 de metri. De asemenea, s-a stabilit că animalul nu avea rabie.

În raportul medico-legal se specifică faptul că rănile și traumatismele suferite au cauzat hemoragii interne ce i-au adus sfârșitul fetei în vârstă de 19 ani.

„Au fost două tipuri de leziuni: leziuni produse prin precipitare, cădere de la înălţime şi leziuni produse de urs. Leziunile cele mai grave sunt cele prin cădere, dar şi cele produse de urs erau incompatibile cu viaţa. Care i-a determinat mai repede decesul urmează să se stabilească, dar avea leziuni foarte grave prin precipitare, prin cădere de la înălţime”, a declarat, joi, pentru Agerpres, şeful Serviciului de Medicină Legală Prahova, Vasile Drăghici.

Urmează ca familia Dianei să ridica trupul tinerei de la Institutul de medicină legală.

Deși, inițial, s-a crezut că animalul a fost cel care a ucis-o pe adolescentă, după ce a atacat-o și ar fi „târât prada” în râpa de pe traseul Jepii Mici, un specialist în comportamentul animalelor a contrazis această teorie.

„Urșii de la noi sunt omnivori, se hrănesc cu precădere cu fructe, cu tot felul de plante, dar din când în când atacă și capturează mamifere de talie mică, atacă stâne de oi. Și, așa cum s-a întâmplat în caz, a atacat-o pe tânăra respectivă.

Atacul de pe Valea Jepilor este într-adevăr foarte greu de explicat, mai ales că nu avem dovezi sau relatări mai precise despre ce anume s-a întâmplat. De regulă, așa cum spuneam, ursul nu atacă omul decât dacă este luat prin surprindere și consideră că este amenințat, provocat. Atacă atunci când are pui mici sau atacă atunci când vrea să captureze o pradă – de obicei oi – și este alungat.

Ideea că ursul și-a târât victima în prăpastie pare să fie doar o supoziție. Mai probabil ca fata, speriată, să fi încercat să fugă, să fi căzut în prăpastie și ursul odată cu ea.

Cred că un urs obișnuit cu împrejurimile nu ar fi ales să-și care prada tocmai acolo. Era mai simplu să atace cea de-a doua persoană, aflată pe drum.

Nu este deloc limpede cât timp s-a scurs de la căderea, respectiv târârea în prăpastie, și până la sosirea ajutoarelor, pentru a ne da seama care a fost motivația. Oricum, și ceea ce spun eu sunt tot supoziții, bazate pe ceva reflecții asupra modului în care gândește și acționează un asemenea animal”, a explicat etologul Carmen Strungaru.

CITEȘTE ȘI:

Mărturia CUTREMURĂTOARE a iubitului Mariei, tânăra de 19 ani ucisă de urs: „Am încercat să fac tot ce mi-a stat în putere s-o salvez”

Dosar penal pentru ucidere din culpă şi braconaj cinegetic, după ÎMPUȘCAREA ursului care a ucis o tânără de 19 ani

Mircea Fechet: Azi vorbim de 8.000 de urși. Propun un proiect de lege ca un urs care se apropie de așezările umane să fie împușcat sau eutanasiat

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, și-a început cariera în funcția de redactor la MEDIAFAX și Antena 3. A evoluat în poziția de editor și reporter în cadrul ... vezi toate articolele

Citește și