Invazie a animalelor în Noua Zeelandă. Cerbii, porcii şi caprele distrug suprafeţele protejate
O invazie scăpată de sub control a căprioarelor, a porcilor și a caprelor sălbatice distruge viitoarele păduri și rezervoarele de carbon din Noua Zeelandă, spune Forest & Bird.
Forest & Bird a creat o serie de hărți din date oficiale, care arată practic toate terenurile de conservare de pe continentul Noua Zeelandă și zone masive de terenuri care sunt invadate de turmele de căprioare, porci și capre sălbatice.
Grupul a solicitat ca în baza planului guvernamental pentru climă să fie acordate de urgenţă fonduri pentru cel mai amplu program de control al populaţiei de cerbi, porci şi capre desfăşurat până acum în Noua Zeelandă, a declarat directorul executiv al acesteia, Kevin Hague, potrivit scoop.co.nz.
″Numărul şi dimensiunea (populaţiei de) cerbi, porci şi capre sălbatice de pe toate tipurile de suprafeţe din Noua Zeelandă au atins niveluri de criză″, a declarat el.
Pe aproape 100% din habitatul nativ trăieşte cel puţin o specie de cerb, porc sau capră, în timp ce două treimi din terenul pentru producţia de bază este invadat de aceste animale, a adăugat acesta.
Regenerarea speciilor de arbori gustoase s-a oprit aproape în întregime în multe păduri, deoarece numărul tot mai mare de turme de animale care răsfoiesc distruge copacii tineri și tufișul, mâncând pădurile tinere înainte ca acestea să aibă șansa de a crește.
″Lipsa subarboretului din pădure şi puieţii distruşi ne arată nu doar că aceşti dăunători s-au răspândit, ci şi că sunt mult mai mulţi decât au fost înainte″, a precizat Hague.
Pădurile native au fost recunoscute de Comisia pentru Schimbări Climatice drept rezervoare de carbon, cu importanţă semnificativă la nivel naţional, fiind considerate vitale în cadrul demersurilor pentru protejarea climei.