Ion Țiriac a premiat MEDALIAȚII de la Jocurile Olimpice. 22 de mașini au fost oferite sportivilor

Publicat: 16/08/2024, 14:24
Actualizat: 16/08/2024, 17:01

Ion Țiriac a premiat sportivii români medaliați la Jocurile Olimpice de la Paris în cadrul unui eveniment organizat la Țiriac Collection, la Otopeni. România a obținut 9 medalii în Franța.

Ion Țiriac a premiat fiecare medaliat de la Jocurile Olimpice cu câte o mașină și cu o medalie aparte. Sportivii au primit autoturisme personalizate – Hyundai Ioniq 5, preț de pornire de 52.500 euro – în funcție de proba și disciplina la care au obținut medalii. Numărul de înmatriculare al acestora reprezintă numele sportivilor medaliați, bara față a automobilelor fiind decorată cu un mozaic olimpic. În plus, pe fiecare mașină este notată proba și disciplina la care medalia a fost obținută.

Hyundai Ioniq 5 - mașina personalizată pe care medaliații au primit-oFOTO: Mihai Pop
Hyundai Ioniq 5 – mașina personalizată pe care medaliații au primit-o FOTO: Mihai Pop

„Suntem aici, nu e nimic oficial. Asta e o treabă aproape de familie. Suntem aici să plătim tributul care-l avem, răsplata și respectul acestor oameni care la Paris, în sfârșit, ne-au dat o rază de soare. Ne-au arătat că poate suntem pe drumul bun. Că poate încet, încet ne recâștigăm ceea ce am avut întotdeauna, adică nu gena pentru sport, nu asta, dar poate ne recâștigăm înapoi copilul ca să mai lase tableta și să-și facă alte treburi dacă părinții au ceva în cap și să vedem cum facem, poate ajungem din nou acolo unde am fost. Ați făcut foarte mult, ați făcut mult mai mult decât credeam.

Pe de o parte, pe de altă parte, cine știe, am avut onoarea, plăcerea să-l văd pe domnul prim-ministru ieri și ne-a promis că ceea ce a scos din gură să face, că încep acum și de la infrastructură, să dea bani și pentru sport. Cred că o să o facă.

Nu e mare lucru ce facem noi pentru dumneavoastră aici, și când spun noi, eu, Țiriac, familia Țiriac sau fundația. Am încercat să facem ceva, îi mulțumesc feciorului meu, pentru că în 10 zile a făcut mai mult decât puteam face eu în 2 luni. S-adune tot ce s-a adunat aici. Mulțumesc Allianz Țiriac, care vă face totuși o surpriză destul de plăcută mai încolo. Vă mulțumesc încă o dată, sper că să avem un viitor destul de strălucit. Sper că încet, încet ați dat exemplu dumneavoastră. Hai să vedem ce exemple putem să dăm noi și cum putem să mergem mai departe”, a spus Ion Țiriac.

Ion Țiriac în cadrul evenimentului de premiere a medaliaților la Jocurile OlimpiceFOTO: Mihai Pop
Ion Țiriac în cadrul evenimentului de premiere a medaliaților la Jocurile Olimpice FOTO: Mihai Pop

Evenimentul a fost marcat de  discursuri emoționante.

Nadia Comăneci a ținut să le transmită un mesaj de suflet sportivilor olimpici care au reprezentat cu cinste România la Olimpiada de la Paris: „Îi salut pe toți medaliații la Olimpiada de la Paris. Îmi pare rău că nu am putut fi prezentă la evenimentul în cadrul căruia au fost decernate mașinile, la Tiriac Collection. V-am susținut cu mare drag. Felicitări vouă, antrenorilor, mulțumiri domnului Ion Țiriac și Fundației Țiriac. Hai, România!”, a fost mesajul transmis de marea gimnastă.

„În primul rând, vă mulțumesc. Greutatea acestor medalii este simbolică. Reprezintă toate antrenamentele pe care le-am făcut, toți anii care au trecut, toate sutimile pe care am reușit să le doborâm, toate kilogramele pe care am reușit să le ridicăm. Sunt simbolice. Aș vrea acum să felicit Fundația Țiriac pentru inițiativă și pe toată lumea implicată. Bineînțeles mi se pare o idee foarte bună să se implice cât mai mulți oameni de afaceri din România pentru susținerea sportului românesc pentru că avem nevoie și de asta”, a spus David Popovici, medaliatul cu aur și repectiv bronz la Jocurile Olimpice de la Paris, în cadrul evenimentului.

„Mulțumim tuturor pentru această primire minunată, mulțumim domnului Țiriac, Fundației Țiriac pentru surpiza și sunt extrem de bucuroasă că am adus din nou gimnastică în elită mondială”, a declarat gimnasta Ana Maria Bărbosu în timpul evenimentului.

„Vreau să mulțumesc domnului Țiriac, familiei Țiriac și întregii echipe pentru acest premiul. Sunt onorată. ÎI feliicit pe toți colegii mei, pe toți sportivii care au participat la Jocurile Olimpice și am reușit să facem o Românie întreagă mândră de reușitele noastre. Sunt foarte mândră să știu că mă aflu printre cei mai buni sportivi prezenți aici, în această zi”, a spuns Mihaela Cambei, medaliată cu bronz la haltere, prezentă la eveniment.

La sfârșitul evenimentului, sportivii au semnat o mașină Hyundai, care va rămâne în colecția personală a lui Ion Țiriac.

Allianz Țiriac le-a oferit medaliaților și asigurări de viață și de sănătate pentru următorii patru ani, polițe RCA și CASCO.

La fel ca si ceilalți medaliați la Jocurile Olimpice de la Paris, Ana Maria Bărbosu și Sabrina Maneca-Voinea au primit câte o medalie de bronz sub forma unui breloc și o mașină Hyundai Ioniq 5, personalizată. Federația Română de Gimnastică a mulțumit familiei Țiriac și printr-o postare pe Facebook.

„Mulțumim domnului Ion Țiriac, familiei sale și Fundației Ion Țiriac pentru un eveniment copleșitor prin eleganța sa.

Ana Maria Bărbosu și Sabrina Maneca-Voinea au fost premiate de Fundația Ion Țiriac și de sponsorii acesteia. La fel ca si ceilalți medaliați la Jocurile Olimpice de la Paris, Ana și Sabrina au primit câte o medalie de bronz sub forma unui breloc și o mașină Hyundai Ioniq 5, personalizată. Numărul de înmatriculare al acesteia reprezintă numele fiecăreia dintre fete, pe aripa din spate stilizată disciplina sportivă, iar bara față a automobilului electric este decorată cu un mozaic olimpic.

Allianz Țiriac le-a oferit asigurări de viață și de sănătate pentru următorii 4 ani, polițe RCA și CASCO.

Dl Ion Țiriac a demonstrat înca o dată că este alături de gimnastică, iar Ana și Sabrina s-au simțit iubite, răsfățate și apreciate”, se arată în mesajul Federației Române de Gimnaștică.

Simona Halep, Sorana Cîrstea și Ilie Năstase au fost prezenți la eveniment

Mai multe nume mari din sportul românesc și nu numai au fost prezente la eveniment: Simona Halep, Sorana Cîrstea, Bogdan Stelea, Elisabeta Lipă, Ilie Năstase, Mihai Covaliu, Codin Maticiuc.

CITEȘTE ȘI:

Premierul Marcel Ciolacu participă la evenimentul în cadrul căruia gimnasta Ana Maria Bărbosu va primi medalia de bronz, câștigată la Paris

Povestea Mihaelei Cambei, românca halterofilă PREMIATĂ cu argint la Jocurile Olimpice: „MEDALIA cântărește doi ani de pregătire”

Paul Georgescu, CAMPION mondial la înot în ape înghețate: „Aproape în toate strâmtorile în care am înotat există riscul să fii atacat de RECHINI”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Legiștii susțin că pacientul de la Sf. Pantelimon a murit, cu o probabilitate de 99%,...
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie...
Avertismentul celebrului chef Adi Hădean: „Iubim produsul românesc, dar n-aș lăsa pe nimeni să vândă...
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat...
Matthew Perry, victima perfectă pentru doctorul, asistentul și dealerul său. „Mă întreb cât de mult...
A murit de cancer. Vestea care a devastat-o pe Kate Middleton
Adriana Iliescu, ADEVĂRUL despre tatăl fiicei sale! Ce i-a dezvăluit Elizei, de fapt, despre felul...
Mama Anei Bărbosu, mesaj după ce gimnasta a primit medalia câştigată la JO 2024. "Încetați toate...
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a...
DOLIU IMENS! A MURIT cea mai iubită actriță din Generația de Aur
Atenție, RAR blochează mașinile pentru reverificare la ITP! Motive pentru care o mașină este respinsă...
Israel şi Hamas reiau astăzi negocierile de pace la Doha
Un ANIMAL cu SUTE de picioare a fost descoperit în...
Zi de doliu pentru România. Adio, maestre! Maia Morgenstern e devastată
Pensionarii lui Ceaușescu. Județele în care se plătesc cele mai mari pensii din țară
Ce au putut să facă patru turiști români într-un restaurant din Grecia. Au ajuns "de...
Chinurile Ioanei din Broșteni: Violată de tată, părăsită de mamă! "Mi-a zis că e sfâșiată"
Anamaria Prodan, despre accidentul cumplit al mamei sale, Ionela Prodan, în dimineața când ea trebuia...
Bătaie generală la concertul lui Babasha din Cernavodă! O polițistă a fost rănită și transportată...
BANCUL ZILEI. Învățătoarea îl întreabă pe Bulă: -Bulă, ce ne dă porcul?
Ultima vânătoare a lui Nicolae Ceaușescu la capre negre: „Numai un om bolnav psihic putea...