VIDEO: Ionuț Doldurea și Cosmin Stîngă, patronii stației GPL de la Crevedia, aduși la Parchetul General. Procurorii fac percheziții informatice
This browser does not support the video element.
Ionuț Doldurea și Cosmin Stîngă, patronii stației GPL de la Crevedia, au fost aduși la Parchetul General. Ei urmează să asiste la percheziția informatică făcută de procurori.
Cei doi au ajuns la sediul parchetului în jurul orei 08:30.
La scurt timp, a ajuns și avocatul celor doi, care a spus că telefoanele lui Doldurea și Stîngă vor fi desigilate și vor fi verificate datele existente pe aceste dispozitive.
Doldurea și Stîngă, arestați pentru 30 de zile
Ionuț Doldurea și Cosmin Stîngă au fost arestați, pe 6 septembrie, pe o perioadă de 30 de zile, până pe 5 octombrie 2023, inclusiv. Cei doi au contestat măsura restrictivă de libertate, iar Tribunalul Capitalei a stabilit, marți, menținerea arestului preventiv pentru patronii stației GPL din Crevedia. (Detalii aici…)
În referatul cu propunere de luare a măsurii arestării preventive s-a reținut că cei doi inculpați, pe o perioadă îndelungată de timp, de cel puțin 3 ani, în mod sistematic, au promovat în cadrul societății o politică de funcționare grefată pe încălcarea repetată a dispozițiilor legale privind derularea operațiunilor de alimentare, transport, transvazare și depozitare cu combustibil GPL. Toate aceste operațiuni au fost efectuate în scop pecuniar, în pofida deciziilor de ordin administrativ aplicate de autoritățile publice cu atribuții de supraveghere și control în materie și abdicând de la normele elementare ce se impuneau a fi respectate în desfășurarea acestei activități”, se arată în comunicatul transmis de Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.
În document se mai menționează că faptele descrise au avut drept consecință decesul a 5 persoane, vătămarea corporală a altor 54 persoane, 6 case au fost distruse total, 77 de case au fost distruse parțial, pe lângă alte distrugeri materiale semnificative – autospeciale ale echipelor de intervenție, echipamente de intervenție, bunuri materiale ale cetățenilor pe o rază de aproximativ 1 km.
Până acum, au fost audiate, în calitate de persoană vătămată, 16 persoane care au suferit pagube materiale și morale în urma producerii faptei pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale și care au precizat că se constituie parte civilă în cauză. Totodată, 22 persoane au fost audiate în calitate de martori.
Sechestru pe imobile și conturi bancare
Pe de altă parte, s-a dispus și instituirea unor măsuri asiguratorii asupra bunurilor celor doi patroni ai stației GPL.
”Procurorul de caz a emis o ordonanță de instituire a unor măsuri asigurătorii, apreciind că în cauză este necesară aplicarea unor asemenea măsuri pentru a se putea asigura repararea pagubelor cauzate prin comiterea infracțiunii și pentru a garanta executarea cheltuielilor judiciare. În ceea ce privește suspectul persoană juridică s-a instituit măsura asigurătorie a sechestrului cu privire la mai multe bunuri imobile, după cum urmează: 5 în județul Botoșani, 4 în județul Călărași, 28 în județul Dâmbovița, 6 în județul Giurgiu, 19 în județul Ilfov, unul în județul Olt.
Cu referire la unul dintre inculpați, s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului cu privire la un bun imobil situat în București, precum și cu privire la un număr de 7 conturi bancare.
De asemenea, aceeași măsură a fost dispusă cu privire la bunurile celui de al doilea inculpat, respectiv 7 bunuri imobile situate în București și un număr de 8 conturi bancare”, se mai menționează în comunicat.
CITEȘTE ȘI: