Apar noi ipoteze care ar putea duce la elucidarea misterului din tragedia de la Ferma Dacilor. Procurorii au respins versiunile prezentate de patronul fermei Cornel Dinicu, inclusiv cea a incendierii intenționate.
În referatul de propunere de arestare, procurorii au respins versiunile prezentate de Dinicu, inclusiv cea a incendierii intenționate și argumentele referitor la fluctuațiile de tensiune și plângerile depuse la Electrica, precizând că focul a izbucnit din interior spre exterior, fără a exista focare multiple.
De asemenea, procurorii au considerat puțin probabilă ipoteza unei țigări lăsate aprinse, având în vedere că focul a pornit dintr-o cameră unde dormeau doi copii și a afectat mansarda, nu bucătăria unde ar fi fost o altă sursă potențială de scântei.
Se presupune că focul a izbucnit de la un televizor lăsat aprins în mansardă, care a suprasolicitat rețeaua electrică proiectată inițial pentru o pompă de apă,cu o putere de 8.00 Kw, insuficientă pentru susținerea consumului electric al unei pensiuni. Datorită subdimensionării instalației electrice a survenit un scurtcircuit care a aprins ca o torță acoperișul fermei.
Conform procurorilor, complexul turistic Ferma Dacilor a fost construit fără autorizații și a funcționat în ilegalitate încă de la început. Chiar și demersurile ulterioare pentru a „intre în legalitate” au fost efectuate cu încălcarea legii, iar ferma nu avea autorizație de securitate la incendiu, potrivit Digi24.
Judecătorii Judecătoriei Ploiești au decis arestarea preventivă a patronului Fermei Dacilor, Cornel Dinicu, pentru o perioadă de 30 de zile. Avocatul acestuia a contestat decizia. În paralel, pe numele a doi administratori din acte ai Fermei Dacilor, Adrian Vitomir Ristin și Adelina Elena Ilie, a fost emis un mandat de arest la domiciliu pentru aceeași perioadă.
Cei trei sunt acuzaţi de ucidere din culpă şi de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru în dosarul privind incendiul în care au murit opt oameni. Decizia nu este definitivă.
CITIȚI ȘI: