Prima pagină » Actualitate » ÎPS Teodosie susține un nou „Referendum pentru Familie”: „Dacă va mai fi o oportunitate, și va fi, noi ne vom implica, pentru că familia ține de biserică”

ÎPS Teodosie susține un nou „Referendum pentru Familie”: „Dacă va mai fi o oportunitate, și va fi, noi ne vom implica, pentru că familia ține de biserică”

ÎPS Teodosie susține un nou „Referendum pentru Familie
ÎPS Teodosie a oficiat slujba de Crăciun în biserică. Polițiștii au oferit măști / Sursă Foto: Captură Foto, Youtube - Caracter Ilustrativ

ÎPS Teodosie readuce în atenția opiniei publice Referendumul pentru Familie și spune că este nevoie de o altă inițiativă în acest sens.

Arhiepiscopul Tomispului susține că Referendumul pentru familie din 2018 a eșuat din cauzaunei confuzi, creată intenționat. Mai mult, IPS Teodosie afirmă că va mai există o astfel de oportunitate, pentru că „familia ţine de Biserică”.

„Dacă va mai fi o oportunitate, și va fi, noi ne vom implica, pentru că familia ține de biserică”

„Oricum, trebuie să facem referendum pentru familie, că nu a trecut timpul.

Sigur, a fost o confuzie totală. S-a dorit să nu se înțeleagă, au fost discuții politice, s-a dat în derizoriu. Că nu organizăm noi, nici politicienii, nici Biserica… Dacă va mai fi o oportunitate, și va fi! Pentru familie, noi ne vom implica, Biserica, pentru că familia ține de biserică. Biserica este cea care apără familia și drepturile familiei și cele ce sunt morale în societatea noastră”, a declarat IPS Teodosie pentru Radio Dobrogea.

 Referendumul din 2018 a eșuat

Referendumul de modificare a articolului 48 din Constituția României, pentru completarea definiției familiei, cu „bărbat și femeie”, s-a desfășurat în perioada 6-7 octombrie 2018 a înregistrat o prezență la urne de doar 20,4%, mult sub pragul de 30% necesar pentru a fi validat. Cea mai mare prezență a fost la Suceava, 28,7% și cea mai slabă la Satu Mare, de 13,8%.

Demersul a avut la bază o inițiativă cetățenească demarată de Coaliția pentru Familie la sfârșitul anului 2015. Inițiativa a strâns numărul de semnături necesare pentru a iniția un proiect de lege constituțională și a fost sprijinită activ de Biserica Ortodoxă și de Biserica Romano-Catolică.

La acea vreme, USR a îndemnat puternic la boicotarea referendumului, spunând că prin această inițiativă se urmărește grațierea lui Liviu Dragnea. Klaus Iohannis s-a opus și el referendumului, în timp ce Ludovic Orban a adoptat o poziţie de susţinere.

Social-democrații din Parlamentul European i-au adus critici dure premierului român Viorica Dăncilă, la vremea respectivă,  cu privire la organizarea referendumului ce urmărea interzicerea căsătoriilor între persoanele de același sex, ei afirmând că astfel de idei nu aparțin familiei socialiste europene,

 

Citește și