În această perioadă, târgurile de Crăciun și-au deschis porțile și sunt pregătite să îi întâmpine pe cetățeni cu spiritul sărbătorilor de iarnă. Pe listă se află Târgul de Crăciun din Craiova, care s-a aflat printre primele târguri de iarnă deschise în România, în acest sezon. Iată cât a plătit un cetățean român pentru diverse preparate tradiționale!
Un tânăr a postat pe rețelele de socializare un videoclip în care le arată prietenilor virtuali ce își cumpără de la Târgul de Crăciun din Craiova. Potrivit videoclipului încărcat pe internet, tânărul a luat o jumătate de ceafă de porc, 2 frigărui și o porție de cartofi. A filmat porțile de mâncare, apoi bonul fiscal.
La postarea de pe Facebook și TikTok, tânărul a primit mii de aprecieri, dar și mesaje. Opiniile sunt împărțite între utilizatori. Unii au susținut, de exemplu, că mâncarea de la târg nu este scumpă, raportându-se la cantitatea din farfurii.
„Acolo este mâncare pentru aproape 3 persoane! Nici 10 euro de căciulă în condițiile în care vii o dată pe an într-un târg de Crăciun. Într-un târg unde comercianții trebuie să plătească niște prețuri mari pe chirii, să plătească marfa, să plătească angajații, utilitățile și să le rămână și lor un profit, că de aia vin acolo. Mie nu mi se pare scump. Mai gândiți-vă!”, a scris o persoană.
Alți utilizatori și-au exprimat nemulțumirea față de prețurile afișate la târgurile de Crăciun.
În total, clientul a plătit 140 de lei pentru produsele tradiționale comandate la Târgul de Crăciun din Craiova. Pentru 365 de grame de cartofi țărănești, a plătit 25,55 lei. O bucată de lipie a costat 5 lei. Pentru carne (frigărui, ceafa de porc), a plătit 110,25 lei. Prețul total afișat pe bonul fiscal a fost de 140,80 lei.
Sursă foto: Facebook Lucian Popa