Istoria mititeilor. Preparatul cel mai POPULAR din bucătăria românească este de origine străină
Mititei sau „Micii” reprezintă unul dintre cele mai populare preparate tradiționale din bucătăria românească. Mititeii sunt de origine orientală, fiind inspirați după „ ćevapi” din bucătăria turcească.
Un mititel constă dintr-un rulou de carne de vită, miel sau porc tocată la grătar, dar prin condimente precum usturoi, piper negru, cimbru, coriandru, anason, salvie și uneori un strop de boia de ardei
- 8 grame de piper proaspăt pisat mărunt
- 12 grame de cimbru uscat cât mai proaspăt pisat mărunt
- 4 grame de enibahar pisat mărunt
- 2 grame de coriandru pisat mărunt
- 2 grame de chimion turcesc pisat mărunt
- 1 gram de anis stelat pisat mărunt
- 8 grame de bicarbonat de sodiu
- 1 linguriţă de zeamă de lămâie
- 1 lingură de untdelemn
- 1 căpăţână bună de usturoi aromat şi nu din cel iute