IT-ista din imagine și-a dat șeful în judecată din cauza a doar două litere! Ce e-mail a primit femeia de la superiorul ei
O femeie, manager de proiect IT, și-a dat în judecată șeful, acuzându-l de hărțuire sexuală după ce a confundat task-urile lui dintr-un e-mail cu avansuri asupra sa.
Apelând la un tribunal dedicat conflictelor de muncă din Londra, Karina Gasparova a formulat o serie de acuzații împotriva lui Aleksander Goulandris, șeful ei de la firma essDOCS (o companie care se ocupă cu conversia documentelor în formă digitală).
I-a reproșat acestuia inclusiv că termenul „xx”, pe care bărbatul îl folosise pentru a marca locul unde dorea mai multe informații, ar fi fost un cod care ar fi reprezentat mai mult decât o simplă relație profesională.
În același e-mail în care Aleksander a folosit notarea „xx”, Karina a încercat să pretindă că utilizarea semnelor de întrebare a fost modul lui de a întreba când va fi „gata să se angajeze în acte sexuale”.
Tot în e-mail era folosită și litera „y”, într-un mod similar, ceea ce Karina susținea că reprezintă un fel de conținut sexual.
De asemenea, femeia a arătat cu degetul și spre comportamentul șefului său la apelurile video, iar numele fișierelor sale de pe computer ar fi arătat că dorea o relație sexuală cu ea.
Gasparova a mai spus că șeful ei a încercat să „vorbească cu ea” într-un apel de serviciu, în martie 2020, în care își trecuse mâinile prin păr și „se uitase provocator” la ea.
De asemenea, a văzut că superiorul ei a redenumit un fișier cu inițialele sale, „AJG”, despre care credea că era un acronim pentru „A Jumbo Genital” (Un organ sexual uriaș).
Cu toate acestea, jurații au descoperit că al doilea prenume al lui Goulandris este John și acesta își adăuga în mod regulat inițialele la numele dosarelor pe care le modificase.
Tocmai de aceea, cazul doamnei Gasparova a fost respins de un judecător care a susținut că are o „percepție denaturată a evenimentelor de zi cu zi” și caută un „pretext sinistru”.
„Motivele noastre principale pentru a respinge relatarea ei despre evenimente au fost că am considerat că percepția ei asupra evenimentelor de zi cu zi era distorsionată. Doamna Gasparova a interpretat comportamentul în întregime inocent legat de muncă, unele dintre ele accidentale, al domnului Goulandris ca având o intenție sinistră”, a declarat judecătoarea Emma Burns, potrivit Daily Star.
Cazul angajatei datează de când a început să lucreze ca manager de proiect IT, sub comanda lui Goulandris, co-șeful companiei și fost CEO, adică din noiembrie 2019.
Gasparova le-a spus superiorilor săi că ea credea că șeful ei o tratează rău după ce „a respins avansurile lui”, inclusiv țipând la ea și subminând-o la întâlnirile cu clienții.
Ea a mai susținut, în noiembrie 2019, că șeful și-a atins piciorul de al ei, pe sub masă, și „s-a uitat la ea”, făcând-o „anxioasă și inconfortabilă”.
Deși tribunalul a recunoscut că acest incident a avut loc, ei au spus că a fost accidental și a fost de natură „inofensivă”.
O altă acuzație respinsă de judecători a fost aceea că șeful ei i-ar fi atins mâna, într-un moment în care i-a făcut semn către mouse-ul computerului.
În mai 2020, Goulandris a adăugat, de asemenea, inițialele „AJG” la numele fișierului unui proiect de prezentare.
Tribunalul a aflat, de asemenea, că Gasparova și-a invitat șeful la un prânz, în septembrie 2020 „pentru a obține puțină reconciliere”, după ce ea a susținut că i-a trimis „o mulțime de mesaje”, dar el a refuzat.
Reclamanta a spus că acest lucru se datorează faptului că „prânzul a implicat dragoste și el a vrut doar sex”.
În aceeași lună, ea a spus că Goulandris a întrebat-o despre data la care va fi finalizat un proiect.
Doamna Gasparova a spus că șeful ei a izbucnit cu o „voce extrem de furioasă”, spunând: „Am nevoie de o întâlnire, o întâlnire, o întâlnire”, ceea ce ea a interpretat ca însemnând „data exactă la care voi fi de acord în sfârșit asupra contactului sexual cu el”.
Gasparova a depus o plângere în aprilie 2021, care conținea aceste acuzații și multe altele, toate fiind respinse.
Ea a contestat decizia în mai 2021, dar a fost respinsă din nou, așa că și-a înaintat demisia.
În final, Karina Gasparova a fost obligată să plătească suma de 5.000 de lire sterline către essDOCS, cu titlu de costuri pentru nerespectarea la timp a unor părți din proceduri.