Muştarul, alimentul atât de iubit de către români, mai ales că s-a încălzit și sunt la ordinea zilei grătare făcute în aer liber, iar acesta completează perfect un mic fraged sau o aripioară de pui pe grătar, poate fi un pericol pentru sănătate.
Mai exact, muștarul conţine un colorant foarte periculos, care poate dezvolta tumori tiroidiene.
“Aditivii nu sunt nici necesari organismului şi nici nu au o calitate nutriţională superioară produselor tradiţionale, naturale. Totuşi, majoritatea aditivilor alimentari sunt în general inofensivi însă consumul lor în cantităţi mari sau a celor cu proprietăţi toxice şi chiar cancerigene, poate determina alergii, stări de oboseala, greţuri, dureri de cap, palpitaţii, boli cardiovasculare şi alte afecţiuni grave”, spune Mihaela Gribovschi, medic nutriţionist, citat de viataverdeviu.ro.
Printre cele mai periculoase E-uri, spun specialiştii, se numară şi E102 sau Tartrazina, un colorant galben, foarte nociv, care se gaseste în muştar. Acesta poate genera tumori tiroidiene sau crize de astm bronşic.