Îți ții telefonul mobil în HUSĂ pe timp de vară? Greșeala pe care mulți români o fac
Temperaturile foarte ridicate din ultima perioadă ne afectează puternic la nivel fizic, dar este important să înțelegem că nici dispozitivele noastre nu o duc mai bine în perioadele caniculare.
Din acest motiv, pentru a ne proteja gadget-urile, există o serie de măsuri pe care le putem lua pentru a reduce din impactul negativ al căldurii puternice asupra acestora.
În timp ce sunt pornite, telefoanele mobile oricum produc căldură, iar aceasta, cumulată cu cea exterioară, poate afecta serios dispozitivul.
Iată de ce este recomandat să nu țineți telefonul mobil în husă pe timpul verii, tocmai pentru a evita supraîncălzirea. Așa cum nu ne punem geci de iarnă pe noi atunci când e caniculă, așa și telefonul ar trebui să fie cât mai „liber” posibil, pentru a facilita transferul de căldură.
Supraîncălzirea telefonului mobil poate avea efecte negative asupra performanței și duratei de viață a dispozitivului. În primul rând, supraîncălzirea poate duce la scăderea performanței generale, cum ar fi încetinirea procesorului și a sistemului de operare.
De asemenea, dispozitivul mobil poate să se închidă singur pentru a se proteja împotriva temperaturilor prea mari. Pe termen lung, supraîncălzirea frecventă poate afecta bateria telefonului, reducând durata de viață a acesteia, arată ziarulromânesc.de.
Cum ne protejăm telefonul mobil de supraîncălzire
Potrivit surei citate, există unele măsuri pe care le putem lua pentru a evita ca dispozitivul nostru să se supraîncălzească, mai ales pe timpul verii. Acestea sunt:
- evitarea, pe cât posibil, a utilizării huselor
- evitarea utilizării intensive
Dacă telefonul deja s-a supraîncălzit, puteți lua și atunci câteva măsuri, cum ar fi:
- întrerupeți activitățile care solicită puternic telefonul și lăsați-l să se odihnească un timp pentru a se răci
- îndepărtați-l de la sursele de căldură, cum ar fi lumina directă a soarelui sau alte dispozitive care generează căldură
- dacă este posibil, scoateți capacul de protecție sau carcasa telefonului pentru a permite o mai bună disipare a căldurii.
ATENȚIE! Nu puneți telefonul în frigider sau în congelator pentru a-l răci rapid, deoarece aceasta poate provoca condensare și daune aparatului.