Iubitul „Doamnei cu coasa” de la Spitalul Sf. Pantelimon nu a folosit ANESTEZIC de la Spitalul Militar
Ministerul Apărării Naționale a făcut verificări la Spitalul Militar. Din primele informații, anestezicul fololsit de medicul de la Spitalul Militar, iubitul doctoriței supranumite „Doamna cu Coasa”, nu a fost luat din cadrul instituției medicale.
Oficiali din cadrul Ministerului Apărării Naţionale (MApN) au declarat că Spitalul Militar a făcut verificări şi din stocurile unităţii medicale nu lipsesc doze din substanţa pe care acesta a folosit-o în perfuzia pe care şi-a administrat-o.
Iubitul doctoriței Maria Miron lucrează și la alte două clinici particulare. În acest context, polițiștii urmează să facă noi verificări pentru a descoperi de unde a obținut substanța.
Medicul ATI Cristian Laurenţiu Pleşa, iubitul doctoriței supranumite „Doamna cu Coasa”, a ieșit din comă. Acesta a fost găsit inconștient într-o toaletă publică amplasată în Piața Sfântul Ioan din Brașov. El își făcuse o perfuzie, iar lângă erau mai multe fiole goale de Midazolam, medicament folosit ca anestezic.
Doctorul Cristian Laurențiu Pleșa a fost transportat, în stare gravă, la Spitalul Județean de Urgență Brașov.
Nu părea să aibă remușcări
După ce medicul a fost găsit căzut în toaleta publică din Brașov, s-a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, însă, conform anchetatorilor, este vorba despre o încadrare provizorie, care ar putea fi schimbată în funcție de probele care se vor aduna pe parcursul cercetărilor.
Surse judiciare au spus, pentru Gândul, că medicul Cristian Laurențiu Pleșa a fost audiat în dosarul crimelor de la Spitalul ”Sfântul Pantelimon”. Sursele citate spun că, în timpul interogatoriului bărbatul a încercat să lase impresia generală că are sânge rece. Pleșa ar fi răspuns liniștit la întrebări și nimic din reacțiile lui nu ar fi trădat faptul că are remușcări sau că a suferit o depresie din cauza faptului că prietena lui a fost acuzată de crimă cu premeditare și închisă în Arestul Central al Poliției Capitalei.
De altfel, la dosar, există mai multe stenograme ale unor conversații telefonice în timpul cărora Cristian Laurențiu Pleșa vorbea cu Maria Miron despre noradrenalină. Cei doi filosofau pe marginea vieții și a morții, iar din interceptări reiese că Pleșa nu era deloc împotriva reducerii dozei de noradrenalină, pentru ca pacienții aflați în stare gravă să moară mai repede. Cei doi medici erau de acord că noradrenalina nu tratează, ci doar prelungește viața în mod artificial, în condițiile în care, spuneau ei, momentul morții unui om ar trebui să fie exclusiv decizia Celui de Sus.
CITEȘTE ȘI: