Josef Fritzl, „MONSTRUL din Amstetten”, va lansa o autobiografie
Revoltă în Austria, după ce Josef Fritzl, austriacul de 87 de ani care și-a ținut fiica captivă în subsolul casei ca sclavă sexuală timp de 24 de ani, a anunțat că va lansa o carte, „Abisurile lui Josef F”.
Volumul semnat de bărbatul care a primit închisoare pe viață în 2009 a fost scris alături de avocata sa, Astrid Wagner.
În 2008, fotografia lui Fritzl a ajuns pe primele pagini ale marilor ziare. Austriacul și-a ținut fiica, Elisabeth, captică în pivniță ca sclavă sexuală timp de 24 de ore, unde a abuzat-o în nenumărate rânduri.
Fritzl a avut șapte copii cu Elisabeth, dintre care unul a murit la câteva zile de la naștere.
Individul a ținut-o pe Elisabeth și cei trei dintre șase copii care au supraviețuit închiși în subsolul casei, în timp ce pe ceilalți i-a adoptat împreună cu soția sa, Rosemarie, după ce a convins-o că mama lor i-a abandonat, pur și simplu.
Cazul a „explodat” în mass media după ce Kerstin, una dintre fetele lui Fritzl, a suferit o infecție a rinichilor și a fost internat de urgență.
Verdictul în cazul „monstrului din Amstetten” Josef Fritzl a fost dat în 2009, în doar 4 zile de la începutul procesului.
Fritzl, „un bărbat responsabil”
În cartea sa, Fritzl, se descrie ca un „bărbat responsabil de familie”, care poate privi înapoi la o serie de „succese profesionale”.
În timpul călătoriilor sale de afaceri, acesta a avut „zeci de aventuri sexuale”.
„Am copii cu mai multe femei din India”, susține Fritzl. Totodată, acesta se laudă că are un fiu cu o femeie din Africa, tânărul fiind astăzi „un avocat de succes”.
Cel supranumit „monstrul din Amstetten” a mai dezvăluit că primește „sute de scrisori de la femeile care sunt îndrăgostite de el”.
El se consideră „în realitate, o persoană bună”, și nu poate înțelege de ce soția sa, Rosemarie, a întrerupt orice contract cu el.
Fritzl se plânge când aduce vorba, în cartea sa, de propria arestare, ce a primit o atenție globală.
Se plânge de închisoare
Violatorul spune că era „compet singur”, cu gândurile sale, nu era nimeni căruia să i se destăinuie, în care să aibă „încredere”.
Fritzl este închis în penitenciarul Stein din Krems an der Donau, unde nu iese la plimbare, deoarece „sunt câțiva prizonieri care abia așteaptă să îl ia la bătaie”.
Totodată, acesta vrea să-și „petreacă restul vieții în libertate”. Fritzl și-a schimbat numele și a cerut să fie transferat în regim normal de detenție, iar pe 20 aprilie a primit verdict favorabil, dar nu definitiv. Procurorul a făcut recurs, iar dosarul a fost înaintat la OLG (Tribunalul Regional Superior) din Viena pentru o decizie.
În regim normal, Fritzl ar putea cere eliberare condiționată. Cei condamnați pe viață în așa-numitul sistem penitenciar normal pot cere să fie eliberați condiționat numai după ce au ispășit 15 ani de închisoare, scrie Bild.