Prima pagină » Actualitate » Judecătoarea Ana Maria Chirilă, suspectată că se droga şi lua mită de la traficanţi, rămâne în AREST pentru încă 30 de zile. Decizia CAB

Judecătoarea Ana Maria Chirilă, suspectată că se droga şi lua mită de la traficanţi, rămâne în AREST pentru încă 30 de zile. Decizia CAB

Judecătoarea Ana Maria Chirilă, suspectată că se droga şi lua mită de la traficanţi, rămâne în AREST pentru încă 30 de zile. Decizia CAB
Judecătoarea Ana Maria Chirilă

Curtea de Apel București (CAB) a decis, marți, prelungirea cu 30 de zile a arestării preventive a judecătoarei sucevene Ana Maria Chirilă, acuzată de procurorii PICCJ de fapte de crimă organizată și de scurgere de informații vitale din anchetele DIICOT către clanuri de traficanți de droguri.

În spatele gratiilor va rămâne și Mihai Pînzari, zis „Tonici”, interlopul suspectat de procurori că i-a dat magistratului mașini, bijuterii, bani, excursii, pază și protecție, în schimbul unor soluții favorabile.

Potrivit magistraților, judecătoarea îi și consilia pe infractorii din anturajul său să fugă în Spania sau Italia și îi anunța când trebuie să-și schimbe telefoanele, pentru a nu fi interceptați.

CAB a respins solicitarea inculpaților de înlocuire a măsurii arestării preventive

„În temeiul art.236 alin.1 și 2 rap. la art.234 alin.1 din Codul de procedură penală, admite, în parte, propunerea formulată de Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secția de Urmărire Penală şi dispune: 1. Prelungirea pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 11.11.2023 şi până la data de 10.12.2023 a măsurii arestării preventive a inculpatului PÎNZARI MIHAI, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la infracțiunea de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații prev. de art.48 din Codul penal, rap. la art.12 lit.b teza I și teza a II-a din Legea nr.78/2000 și dare de mită, prev. de art.290 alin.1 din Codul penal, rap. la art.6 din Legea nr.78/2000, ambele cu aplic. art.38 alin.1 din Codul penal;

2. Prelungirea pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 11.11.2023 şi până la data de 10.12.2023 a măsurii arestării preventive a inculpatei CHIRILĂ ANA MARIA – judecător în cadrul Tribunalului Suceava, cercetată pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni: folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, prev. de art.12 lit.b teza I și teza a II-a din Legea nr.78/2000 și favorizarea infractorului, prev. de art.269 alin.1 din Codul penal, ambele cu aplicarea art.38 alin.2 din Codul penal, folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, prev. de art.12 lit.b teza I și teza a II-a din Legea nr.78/2000 și favorizarea infractorului, prev. de art.269 alin.1 din Codul penal, ambele cu aplicarea art.38 alin.2 din Codul penal, luare de mită, prev. de art.289 alin.1 din Codul penal, rap. la art.7 din Legea nr.78/2000, complicitate la trafic de influen?ă, prev. de art.48 alin.1 din Codul penal, rap. la art.291 alin.1 din Codul penal, rap. la art.6 din Legea nr.78/2000, toate cu aplicarea art.38 alin.1 din Codul penal;

3. Prelungirea pe o perioadă de 25 de zile, începând cu data de 16.11.2023 şi până la data de 10.12.2023, a măsurii arestării preventive a inculpatului COTOARĂ CIPRIAN, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență, prev. de art.291 alin.1 din Codul penal, rap. la art.6 din Legea nr.78/2000. Respinge, ca nefondate, cererile inculpaţilor de înlocuire a măsurii arestării preventive cu o altă măsură preventivă dintre cele prevăzute în art.202 alin.4 lit.b şi d din Codul de procedură penală (controlul judiciar sau arestul la domiciliu).”, se arată în decizia de marți a instanței.

Judecătorii arată că Ana Maria Chirilă devenise practic un membru al rețelei infracționale

Judecătoarea a fost reţinută pe 12 octombrie de Parchetul General şi arestată preventiv de Curtea de Apel Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunilor de: folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii (2 fapte) şi a infracţiunii de favorizarea infractorului (2 fapte); luare de mită; complicitate la trafic de influenţă; deţinere de droguri pentru consum în formă continuată (5 acte materiale); punere la dispoziţie, cu ştiinţă, cu orice titlu, a unei locuinţe pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în asemenea locuri, în formă continuată (3 acte materiale).

În motivarea Curții de Apel București pentru arestarea judecătoarei Ana Maria Chirilă de la Tribunalul Suceava, se arată că magistratul era unul dintre membrii grupului infracțional pe care îl proteja. Judecătoarea sfătuia infractorii să fugă în Italia, pentru a scăpa de pedeapsă, așa cum au făcut alte nume sonore precum fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, sau preşedintele CJ Neamț, Ionel Arsene.

Iar pe lângă informațiile clasificate pe care le oferea prietenilor săi interlopi, judecătoarea le spunea și când trebuie să-și schimbe telefoanele, pentru a nu fi interceptați. În schimb, primea droguri, bijuterii, vacanțe și alimente.

Relațiile dintre femeia care poza în apărătoare și traficanții de droguri erau atât de apropiate, încât aceasta a botezat copilul unui inculpat.

Citește și