Prima pagină » Actualitate » Judecătoarea Ana Chirilă de la Tribunalul Suceava, membru de drept în gruparea traficanților de droguri. Practic, magistratul era un “consigliere”

Judecătoarea Ana Chirilă de la Tribunalul Suceava, membru de drept în gruparea traficanților de droguri. Practic, magistratul era un “consigliere”

Judecătoarea Ana Chirilă de la Tribunalul Suceava, membru de drept în gruparea traficanților de droguri. Practic, magistratul era un “consigliere”
Judecătoarea Ana Maria Chirilă

Judecătoarea Ana Maria Chirilă de la Tribunalul Suceava, acuzată că se droga împreună cu traficanţii de la care lua și mită, rămâne în arest preventiv. În spatele gratiilor va rămâne și Mihai Pînzari, zis „Tonici”,  interlopul suspectat de procurori că i-a dat magistratului mașini, bijuterii, bani, excursii, pază și protecție, în schimbul unor soluții favorabile.

Mai mult, ea îi și consilia de bine pe  infractorii din anturajul său să fugă în Spania sau Italia și îi anunța când trebuie să-și schimbe telefoanele, pentru a nu fi interceptați.

Judecătorul, consilerul traficanților

Motivarea Curții de Apel București pentru arestarea judecătoarei Ana Maria Chirilă de la Tribunalul Suceava arată că magistratul era practic unul dintre membrii grupului infracțional pe care îl proteja.

Astfel, judecătoarea îi sfătuia pe prietenii săi infractori să fugă în Italia sau Spania pentru a scăpa de justiția românească.

În contextul în care inculpata Chirilă Ana Maria nu a ezitat să furnizeze unor persoane date care să le ajute să scape de urmărirea penală sau să ofere sfaturi unor infractori să fugă în Italia sau Spania pentru a scăpa de dosar se poate presupune rezonabil că există riscul să încerce zădărnicirea anchetei penale și este în interesul bunei desfășurări a procesului penal luarea măsurii arestării inculpatei, apare în motivarea Curții de Apel.

Cârtița interlopilor

Ana Chirilă își proteja prietenii interlopi de ani de zile, dând dovadă de ”o atitudine constantă de urmărire a situației juridice a unor persoane implicate în infracțiuni de trafic de droguri și alte infracțiuni grave, cărora le furnizează informații, care să-i ajute să eludeze tragerea la răspundere penală, obținând din această activitate avantaje materiale și alte foloase necuvenite”.

Curtea de Apel București constată astfel că faptele judecătoarei din Suceava ”sunt grave și generează în mod firesc o reacție de neîncredere a societății în corectitudinea magistraților, în contextul existenței unei generalizări a fenomenului corupției la nivelul societății românești, încrederea în actul de justiție ajungând, în mod regretabil, să fie afectată, în condițiile în care justiția nu poate funcționa fără încrederea cetățenilor”.

Pe lângă informațiile clasificate pe care le oferea prietenilor săi interlopi, judecătoarea le spunea și când trebuie să-și schimbe telefoanele, pentru a nu fi interceptați.

Judecătoarea se droga în propria casă, alături de prietenii săi interlopi

Potrivit instanței, ”la data de 12 iulie 2023, luând cunoștință de informații nepublice privind măsurile de supraveghere tehnică solicitate de organele de urmărire penală cu privire la inculpatul Pînzari Mihai, zis Tonici, măsuri încuviințate de Tribunalul Suceava, a încredințat acestuia informațiile nepublice facilitându-i acestuia luarea unor măsuri care să îi permită sustragerea de la răspundere penală pentru activitățile infracționale în care este implicat.

Așa cum rezultă și din exploatarea mandatelor de supraveghere din prezenta cauză, după primirea acestor informații nepublice inculpatul Pînzari Mihai a încetat să mai utilizeze posturile telefonice și a utilizat alte aparate, în mod similar procedând și alte persoane”.

Judecătoarea Ana Maria Chirilă avea o relație amoroasă cu unul dintre interlopii pe care îi proteja, un traficant de droguri implicat în mai multe infracțiuni grave.

Magistratul primea bani, excursii, bijuterii și dreptul de a utiliza tot felul de mașini de lux de la prietenii săi, alături de care se și droga cu cocaină, chiar în casa ei. Decizia a fost luată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, miercuri seara. Completul de la ICCJ a respins contestația celor doi la măsura preventivă.

Citiți și: Judecătoarea Ana Maria Chirilă de la Tribunalul Suceava, suspectată că se droga şi lua mită de la traficanţi, rămâne în arest / Decizia ICCJ

Noi date din ancheta judecătoarei din Suceava: Priza COCAINĂ și se iubea cu un traficant de droguri / Are trei copii minori dintr-o relație anterioară

Un nou judecător CCR explică retragerea apelurilor controversate: Am avut discuții cu DNA, nu a formulat obiecțiuni

Rene Pârșan a debutat în presă în 1992, reporter și redactor la Evenimentul Zilei. Între 1994 și 2010 a fost senior editor, editorialist, reporter și fotoreporter la ZIUA. A mai colaborat ca ... vezi toate articolele

Citește și