Județele din România în care există cele mai mari rate ale șomajului. Câți oameni nu au locuri de muncă

Publicat: 08 01. 2025, 08:34
Județele din România în care există cele mai mari rate ale șomajului / sursă foto: Envato

Printre județele din România în care există cele mai mari rate ale șomajului se află Teleorman, Vaslui sau Dolj. Pe de altă parte, avem și județe situate la polul opus, unde rata șomajului abia atinge 1%. Sute de mii de persoane nu au locuri de muncă, la momentul actual.

Potrivit datelor, peste 460.000 de persoane, care nu au locuri de muncă, în România, beneficiază de șomaj. Media pe țară, însă, atinge 5,4%. Defalcat, totuși, cifrele sunt dramatice în cazul anumitor județe ale țării. De exemplu, rata șomajului în Teleorman a atins 8,8%. În Dolj, rata șomajului este de 8,6%, iar în Vaslui 1 din 10 persoane nu are un job.

Județele din România în care există cele mai mari rate ale șomajului

Județele cu cel mai mare grad de șomaj sunt următoarele:

  • Vaslui – rata șomajului a atins 9,2%;
  • Teleorman – rata șomajului a ajuns la 8,8%;
  • Dolj – rata șomajului este de 8,6%;
  • Mehedinți – rata șomajului a atins 8,3%.

Există și câteva cauze care au împins rata șomajului din anumite județe la o valoare ridicată. Printre acestea se numără lipsa investițiilor sau restructurările industriale. Pe listă se mai adaugă migrarea forței de muncă calificate, infrastructura slab dezvoltată sau lipsa diversificării economiei, arată Antena 3 CNN.

Ce județe se află la polul opus?

La polul opus se află București, Ilfov, dar și alte două județe care au atras investiții, iar infrastructura a fost dezvoltată. Iată județele din România cu cea mai mică rată de șomaj:

  • Cluj – rata șomajului a atins 1,4%;
  • Timiș – rata șomajului este situată la 1,1%;
  • București – rata șomajului în Capitală este de 0,8%;
  • Ilfov – rata șomajului a ajuns la 0,4%.

V-ar putea interesa și:

Indemnizația pentru creșterea COPILULUI va fi înghețată. Cât vor primi părinții

Avertismentul unui ANTREPRENOR care și-a închis afacerea: 2025 și 2026, cei mai grei ani pentru România de la Revoluție încoace

Angajații la stat care primesc vouchere de vacanță și în 2025. Singura condiție pusă. „Ordonanța trenuleț” – scumpiri și tăieri

Sursă foto: Envato – caracter ilustrativ