Prima pagină » Actualitate » Judeţul Timiş rămâne în zona roşie. Este urmat de Maramureș și Cluj

Judeţul Timiş rămâne în zona roşie. Este urmat de Maramureș și Cluj

Judeţul Timiş rămâne în zona roşie. Este  urmat de Maramureș și Cluj

Județul Timiș este singurul rămas în scenariul roșu din punct de vedere al  incidenței cumulate a infectărilor cu virsul SARS-CoV-2. Județul Maramureș este însă la foarte mică distanță de pragul de 3/mie, potrivit datelor transmise duminică de Grupul de Comunicare Strategică.

Incidența infectărilor în județul Timiș a crescut, în ultimele 24 de ore, de la 3.61/mie până la 3,69/mie.  În județul Maramureș, indicele a crescut de la 2,92/mie până la 2,97/mie, foarte aproape de pragul de 3, de la care se intră în scenariul roșu. Județul Cluj este pe locul al treilea în privința incidenței cumulate, cu o valoare de 2,36/mie.

 Județul Timiș

Primarul Dominic Fritz a declarat, marţi, că Timişoara şi judeţul Timiş apar cu cea mai mare rată de infectare cu SARS-CoV-2 din ţară pentru că aici se testează un număr dublu de persoane faţă de celelalte judeţe.

„Cred că este o problemă în alte părţi ale ţării, ne minţim singuri că totul este în regulă şi asta ne dă un fals sentiment de siguranţă, numărul de teste scade şi oamenii cred că pericolul a trecut. Comparativ, în Timiş se fac în medie 1.500 de teste PCR la mia de locuitori, iar media naţională este de 700 de teste PCR la mia de locuitori. Deci noi, în Timiş, testăm de două ori mai mult faţă de media naţională. 10% din testele din România sunt făcute în judeţul Timiş. Aşa că nu este nicio surpriză că la noi şi cazurile detectate sunt mai multe”, a detaliat Dominic Fritz.

În ultimele 24 de ore, s-au efectuat 1024 de teste , din care 121 teste rapide, din 11.822 de teste efectuate la nivel național.

Cluj-Napoca

Municipiul Cluj-Napoca a intrat în scenariul roșu, ieri, fiind închise restaurantele, cinematografele barurile, teatrele. Spectacolele care trebuiau să aibă loc au fost anulate, după ce prefectura a anunțat că s-a depășit rata de infectare de 3 la mia de locuitori, ajungându-se la 3.49. Practic, relaxarea în municipiul Cluj-Napoca a durat doar patru zile, proprietarii restaurantelor fiind obligați să închidă din nou.

Total număr de teste efectuate este de 566 din care 300 diagnostic grupe de risc, 210 teste efectuate la cerere și 60 teste rapide. din totalul testelor efectuate la nivel national, în ultimele 24 de ore. Până în acest moment s-au realizat 368.295 de teste, la nivelul județului Cluj, arata Instituția Prefectului – Județul Cluj.

La polul opus, județe precum Argeș, Mehedinți, Brăila, Buzău sau Harghita au rate ale incidenței care nu trec de 0,6/mie.

De asemenea, municipiul Bucureşti rămâne în zona galbenă în ceea ce priveşte rata de infectare cu noul coronavirus cumulată la 14 zile, cu 2,06, după ce sâmbătă a înregistrat 1,94 de cazuri la mia de locuitori.

Alte 7 judeţe se regăsesc în zona galbenă (incidenţă între 1,5 şi 3) şi 32 de judeţe în zona verde (sub 1,5 cazuri la mia de locuitori), cele mai mici rate de infectare cu SARS-CoV-2 înregistrându-se în Vrancea – 0,4; Buzău – 0,53; Brăila – 0,56; Tulcea – 0,57; Harghita – 0,58; Argeş – 0,59; Călăraşi – 0,69 şi Mehedinţi – 0,7.

Până duminică, 14 februarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 761.963 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Până în prezent, pe teritoriul României, au fost confirmate 761.963 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

 

 

Citește și