Kristof Lajos, „ANTRENORUL DE GENII” acuzat că a violat un copil, era în abandon școlar. Câte clase are prădătorul sexual premiat de Academia Română

Publicat: 16/08/2024, 07:00

Supranumit și „antrenorul de genii” după ce, ani la rând, a reușit să-și creeze imaginea unui om de cultură implicat în consilierea copiilor cu abilități speciale, Kristof Lajos a intrat în abandon școlar imediat după ce a terminat școala gimnazială. Deși se recomanda „profesor, scriitor, dramaturg și mentor de top”, cu pregătirea școlară pe care o avea în realitate, se putea angaja ca paznic sau gunoier.

Kristof Lajos este în arest preventiv din 21 iulie, după ce polițiștii bucureșteni l-au prins în flagrant în timp ce viola un băiat în vârstă de 14 ani. Victima bărbatului în vârstă de 40 de ani era chiar un copil provenit dintr-o familie dezorganizată, pe care acesta îl „consilia”, alături de unul dintre frații mai mici ai băiatului.

Crescut prin orfelinate de la vârsta de 3 ani, Kristof Lajos a început să-și mediatizeze povestea de viață. Spusă de el, părea o poveste de succes unică în România. Destinul excepțional al unui copil instituționalizat care, prin forțe proprii, a terminat două facultăți și o grămadă de studii postuniversitare. Dintr-un curriculum vitae pe care Lajos l-a făcut public rezulta că a urmat Facultatea de Științe și Litere – specializarea Relații internaționale și studii europene, profil Istorie și Facultatea de Psihologie și Științele Educației. Totuși, în CV-ul lui Lajos nu se face nicio precizare legată de studiile sale liceale.

Fără ca cineva să verifice vreodată cine este cu adevărat Kristof Lajos, acesta a debutat, în 2019, ca scenarist la Teatrul Evreiesc de Stat București, la spectacolul Alice în Țara Crăciunului, pus în scenă și la Opera Națională București, unde a avut rolul de producător. În 2022, a colaborat și cu Teatrul Elisabeta, unde a fost director artistic pentru spectacolul „Cartea Junglei”.

Pedofilul Lajos, „ambasador al copiilor”

Totodată, Kristof Lajos ajunsese o figură importantă și în mediul academic, unde, potrivit aceluiași curriculum vitae, în 2009, a fost desemnat de Academia Română ca „ambasador al copiilor cu potențial înalt din sistemul de protecție a copilului și al copiilor aflați în risc social major”. În 2013, Academia Română i-a acordat și un premiu de excelență.

Aceste distincții sunt doar o mică parte din premiile înșirate de Lajos în CV-ul publicat pe internet. În continuare, bărbatul se laudă cu peste zece ani de experiență „în domeniul educațional, cu expertiză în descoperirea și antrenarea copiilor cu abilități superioare, management educațional al instituțiilor pentru educația timpurie a copiilor 0-5 ani, în sisteme alternative educaționale: gifted education, Waldorf şi Regio Emilia, experiență alternativa britanică și americană și abilitați de aplicare metode și tehnologii avansate în predarea disciplinelor socio-umane”.

Și peste toate acestea, Kristof Lajos a deschis „Amias International School”, școală particulară despre care s-a demonstrat că afirmase, în mod mincinos, că este acreditată de Ministerul Educației.

Se putea angaja gunoier

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 care au întocmit referatul cu propunere de arestare preventivă au descoperit că bărbatul acuzat că a violat un băiat în vârstă de 14 ani are numai opt clase și nu are nici loc de muncă.

Din punctul de vedere al legislației muncii, nivelul de pregătire școlară pe care îl are Kristof Lajos îl plasează în grupa majoră 9 – Ocupații elementare, care se referă la muncitorii necalificați. Ca urmare, Lajos poate munci în salubritate, ca gunoier, salahor, paznic, poate elibera bilete de parcare sau poate munci în agricultură, silvicultură, pescuit ori alte ocupații care nu implică o activitate intelectuală care necesită studii liceale.


CITEȘTE ȘI:

Pedofilul Kristof Lajos a primit o scrisoare de mulțumire de la Protecția Copilului. O denunțase chiar pe mama victimei sale

Explicația revoltătoare pe care profesorul PEDOFIL Kristof Lajos a dat-o în fața anchetatorilor. „Sunt chiar surprins!”

Kristof Lajos ar fi susținut la audieri că a fost „SOMNAMBUL”, când l-a violat pe băiatul de 14 ani

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Margaret Thatcher, la scufundarea submarinului Kursk: “Mă uit la imaginea domnului Putin și încerc să...
A murit de cancer. Vestea care a devastat-o pe Kate Middleton
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie...
Avertismentul celebrului chef Adi Hădean: „Iubim produsul românesc, dar n-aș lăsa pe nimeni să vândă...
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în...
Trump vizionează obsesiv videoclipul în care este împușcat, iar echipa sa de campanie se teme...
Autopsia preliminară a Ioanei, tânăra din Suceava care s-a sinucis. „Tragedia a fost mușamalizată. A...
Ce conțin plicurile 3 în 1 de cafea? Românii le consumă des, dar nu le...
Jumătate de ţară, sub avertizare de cod roşu de caniculă. Când scăpăm de căldura excesivă
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit...
Caz șocant în Dolj. Un bebeluș de cinci luni a fost găsit mort între saltea...
Doliu la PRO TV! Jurnalistul a murit în ziua sfântă a Adormirii Maicii Domnului
Cât de sigur e să conduci cu martorul de presiune a pneurilor aprins?
Zelenski anunţă că trupele ucrainene au capturat cel mai mare oraş rusesc de până acum
Descoperire NĂUCITOARE la Stonehenge! „Ridică semne de întrebare”
Toți șoferii, la control. Se rețin permisul și talonul auto. Nu se mai acceptă încălcarea...
Nu ai chef să gătești? Află cum poți prepara rapid un sandvici cu halloumi și...
Ce au putut să facă patru turiști români într-un restaurant din Grecia. Au ajuns "de...
Ireal ce au găsit polițiștii în mașina jandarmului care s-a împușcat în cap! Breaking news!
Mesajul de mulțumire pe care l-a postat Denisa Coțolan cu ocazia aniversării ei. Ce i-a...
Povestea neștiută a unei despărțiri celebre! Ce s-a întâmplat cu adevărat între Liviu Vârciu și...
BANCUL ZILEI. Bulișor îl întreabă pe tatăl său: - Tati, într-o intersecție, cine are prioritate?
Soția lui Alexei Navalnîi vrea anchetă penală pentru moartea disidentului