Prima pagină » Actualitate » La 76 de ani, un bărbat din Iași și-a pus SINGUR diagnosticul de Parkinson și înghite pastile „după ureche”. Nu se gândește la urmări

La 76 de ani, un bărbat din Iași și-a pus SINGUR diagnosticul de Parkinson și înghite pastile „după ureche”. Nu se gândește la urmări

La 76 de ani, un bărbat din Iași și-a pus SINGUR diagnosticul de Parkinson și înghite pastile „după ureche”. Nu se gândește la urmări

Un bărbat de 76 de ani din Iași a crezut că un zgomot puternic i-ar fi declanșat boala Parkinson.

El a decis să facă experimente pe el însuși, fără a ține cont de medici. A luat medicamente destinate celor care suferă de Parkinson și urmările nu au fost cele preconizate.

Acesta a lucrat în uzină și își amintește cum tresărea mereu când auzea zgomotul puternic cauzat de clopotul amplasat în locul respectiv.

Asemenea situații îi alarmează, desigur, pe medici. Negăsind nicio explicație și copleșit de faptul că tremuratul se accentua, pensionarul a mers la medicul de familie care i-a recomandat o dietă și să nu mai mănânce noaptea.

Bulversat de „tratamentul” medicului de familie, bătrânul a decis să-și administreze singur medicamente care să-i oprească acest tremurat.

Nu s-a gândit la consecințe! Bărbatul de 76 de ani a devenit propriul „cobai”

După 6 ani de când consumă aceste pastile pentru Parkinson, acesta crede că, dacă va înceta să le ia, boala va scăpa de sub control.

Neurologii avertizează că este una din cele mai grave greșeli făcute de un pacient, deoarece își pune singur un diagnostic.

„Zgomotul, în niciun caz, nu a fost implicat în producerea bolii Parkinson. Nu orice fel de tremur după vârsta de 60 de ani înseamnă boală Parkinson. Sunt și alte cauze de tremur, anume poate fi o afectare cerebeloasă care să producă tremur, consecința unei disfuncții tiroidiene, să nu uităm de consumul de alcool. Dacă tremurul vine din anii tinereții, există forme de tremur esențial ca boală de familie, însă în situația în care apare la vârste înaintate discutăm despre tremurul senil, care este specific vârstelor înainte. Este o greșeală ca pacientul să se autodiagnosticheze și să-și administreze un tratament pe care l-a văzut la alți pacienți, pentru că medicamente pentru boala Parkinson pot avea efecte secundare neplăcute, în primul rând, cardiace, gastrice și psihice”, declară dr. Doru Baltag.

Ieșeanul a devenit și pacient și… doctor

Bărbatul își administrează nu mai puțin de 6 medicamente pe zi, la ore fixe, toate pentru Parkinson. El ignoră reacțiile adverse și complicațiile pe care le provoacă aceste pastile.

Medicii neurologi sunt alertați de faptul că pacienții nu au încredere în cadrele medicale și caută păreri la diferiți doctori, în loc să beneficieze de un tratament corespunzător.

Cazul bătrânului care și-a pus diagnostic singur și ia medicamente destinate bolnavilor de Parkinson reprezintă un grav semnal de alarmă pentru medici, scrie bzi.ro.

Sursa foto: Pixabay (caracter ilustrativ)

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele

Citește și