Depozitarea unor alimente la congelator ne salvează de multe ori atunci când face prea multă mâncare sau cumpărăm prea multe ingrediente.
Congelarea alimentelor permite păstrarea lor pentru o perioadă mai lungă, contribuind la evitarea risipei alimentare.
Deși alimentele congelate pot fi păstrate perioade mai îndelungate, este important să fim atenți la faptul că perioada de păstrare a alimentelor nu este nelimitată.
Cu toți știm că legumele sau carnea, spre exemplu, pot fi ținute la congelator, dar oare putem păstra ciorba la congelator?
Ei bine, răspunsul este da. Potrivit goodhousekeeping.com, ciorbele și supele pot fi păstrate fără probleme la congelator timp de trei, până la șase luni.
Știm cu toții cât timp trebuie să ținem alimentele și carnea în frigider, dar ne-am gândit vreodată și la cele din congelator? Cât timp putem ține, de exemplu, carnea de porc în cel mai răcoros „sertar” al combinei noastre frigorifice? Mulți români greșesc atunci când ignoră acest aspect.
Carnea se păstrează 3 luni în congelator. Astfel, vita și porcul „durează” 3 luni, în timp ce mielul se congelează doar 2 luni.
Șunca se ține 2 luni, carnea la cutie, 3 luni, jambonul, 2 luni, puiul/curcanul, 3 luni, rața și gâsca, 3 luni, iepurele, 3 luni.
Peștele se congelează timp de 6 luni, iar fructele, în funcție de forma lor (congelate, piure, suc de fructe), între 6-12 luni.
Legumele rezistă cel mai mult congelate, undeva la 12 luni. Roșiile și piureurile de legume se congelează 6 luni.